2024-11-07
今日我地去左赤柱釣魚,釣完魚我地去左赤柱搵食,赤柱食晚飯真係好好Feel,我地去左位於赤柱廣場地下的「Classified」食晚飯。餐廳設有室內和室外,室外望住大街食飯更有feel ,但室外已經滿座,室內環境以木系歐洲風為設計,環境非常寬敞舒適。Classified Breakfast 好豐富,有豬肉香腸、炒蛋、煙肉、炸薯餅、茄汁豆、炒雜菇、酸種麵包,炒滑蛋炒得滑溜溜,炸薯餅炸得金黃香脆,份量十足Crepes with ice-cream 法式可麗餅餅皮厚薄適中,煎得剛剛好,口感柔軟Q彈,內餡有忌廉和香蕉,再配上雲呢拿雪糕,做飯後甜品最適合不過。Set Dinner $198 是日餐湯|主菜|甜品|飲品另加($30)磨菇湯蘑菇湯用新鮮蘑菇打碎,綿滑質感、蘑菇獨特的香氣,菇味濃郁。風乾火腿火箭菜芝士薄餅Pizza 即叫即焗,餅底唔會太厚太薄,邊位做到外脆香軟柔韌口感,餡料有火箭菜,風乾火腿,芝士,味道鹹香,薄餅做得非常出色。四重芝士焗雞肉西蘭花長通粉用上四重芝士製作,味道極度邪惡,濃濃的芝士味道,而且有拉絲效果,配搭嫩滑的雞肉,爽脆的西蘭花,煙煙韌韌的長通粉,口感層次豐富,芝味十足,這個
Classified Breakfast
Crepes with ice-cream
Set Dinner $198
是日餐湯|主菜|甜品|飲品另加($30)
磨菇湯
蘑菇湯用新鮮蘑菇打碎,綿滑質感、蘑菇獨特的香氣,菇味濃郁。
風乾火腿火箭菜芝士薄餅
四重芝士焗雞肉西蘭花長通粉
用上四重芝士製作,味道極度邪惡,濃濃的芝士味道,而且有拉絲效果,配搭嫩滑的雞肉,爽脆的西蘭花,煙煙韌韌的長通粉,口感層次豐富,芝味十足,這個份量適合和朋友一齊分享。
Cheese Cake
芝士味道濃郁細膩,口感軟滑。
Mellow Yellow & Iced Latte