2019-07-17 989 瀏覽
一向鐘意搵新cafe既我黎到試Baked 。🧐呢度食物唔錯,但服務態度真係有待改善🤨當我地今日差唔多食完既時候,一直企喺對面既主廚突然情緒激動咁辱罵我地 (I’ve had enough of your sh*t”)😡 ,另外仲有用粗口話我地”insult his food” 🤬,仲舉起雙手要求我地離開,我地嗰一刻頓時目定口呆😮,覺得必定係有啲咩誤會,於是我地嘗試了解、澄清同埋解釋我們一直都並冇”insult his food”😐,畢竟我地係一直都稱讚佢地既食物。如果我地係有羞辱佢煮既食物,我地願意道歉(有做唔怕認🥴),但事實上我地純粹係讚食物好食同閒聊,對於主廚既辱罵真係令我地好費解同憤怒。😡😠而且,佢極大既聲量引來其他食客既目光,令我地好尷尬😥😰由於baked係冇經理同埋主廚就係老闆既關係,我地喺現場冇即時投訴,因為我地同主廚解釋完佢冇聽,所以都覺得無需要再繼續爭論落去😔總括黎講,我本身自問係一個好脾氣既人,人生唯一一個劣評當然非baked莫屬,有時我會諗點解為香港餐飲業蓬勃,但服務業既態度卻總係惡劣,就好似呢個主廚咁板起臉、大聲鬧人、不站於顧客立場思考🤨🤔一間好既餐廳除左食物要出

總括黎講,我本身自問係一個好脾氣既人,人生唯一一個劣評當然非baked莫屬,有時我會諗點解為香港餐飲業蓬勃,但服務業既態度卻總係惡劣,就好似呢個主廚咁板起臉、大聲鬧人、不站於顧客立場思考🤨🤔一間好既餐廳除左食物要出眾,良好服務態度都好重要😓