2018-08-19
皇上駕到! 🙇♀️🙇♂️🙇♀️🙇♂️萬歲、萬歲、萬萬歲🙌🙌!究竟搞咩新玩意,上星期我同瓊姐與俏Betty 見面,大談吃喝玩樂😏😏。我期待已久的俏Betty 終於出場喇😌😌,因每次俏Betty 在場,成件事好似加咗催化劑💉,令每樣嘢都推到高峰, 活靈活現🔝🔝🔝。「中環有蘭桂芳,尖沙咀有諾士佛臺。」,中環大家都去到悶,梗係要轉一轉地方去尖沙咀啦~今次我哋睇中“The Ring” 「擂台」在諾士佛臺10-11號6樓,係一間 Esports Bar & Restaurant 😎😎。環境整潔闊落,而且裝修新潮,坐得舒適自在,不拘謹,環境滿分💯✔✔。我同兩位姊妹都非常喜歡呢個新地方,如果嚟呢度開Party 、睇波、朋友聚會同打卡,真係不錯好選擇。“The Ring”仲會每月搞不同比賽,如電競、Beer Pong、Slap Cup等等,節目好豐富👍🏻👍🏻。介紹返俏Betty 杯八陣圖 Eight Front Strategy 單睇個造型已經冇得輸,似回到古代「 皇上要賜你毒酒 Feel」🤣🤣🤣🤣。八陣圖有咩呢 ? 原來由自制黃酒、玫瑰酒、桂花陳酒、君度橙酒、檸檬同洛神汁混合而成。🍸酒的顏色呈現為紅色
🍸酒的顏色呈現為紅色,味道都容易入口,不嗆喉,酒味濃,桂花同橙味比較出,層次都分別,俏Betty 大愛❤❤❤。
想飲嘢都有霸氣,好似我咁飲杯💁🏻♀️ “Gold Pineapple ” 又名若般菠蘿物🍍,霸氣中藏有佛心🙏🏻,外cool內sweet ,冇酒精成份嘅果汁飲品。
裡面有四款果汁🍹:芒果、 熱情果、菠蘿同青檸,全都是我最喜歡的生果組成,杯drinks 好睇又好飲。
而瓊姐咁飲“KOL網紅” 裡面有kiwi、 Orange 、Lychee、 Mint & Blue Curacao (奇異果,橙,荔枝,薄荷,藍橙酒),立即成為KOL了,真係好襯瓊姐呀~
飲完後有一種置身夏威夷風情🏖,享受緊藍天白雲☁️,陽光沙灘海水feel🏝,Super Summer😎😎。
睇下食物先呢個“日式一口和牛粒 ”,火熱登場🔥🔥,和牛粒肉質嫩而不鞋,口感結實彈牙,有種初熟男人感,好warm 好溫暖,食到兩位姊妹覺得自己在被愛中💏,相當有愛😍😍。
仲有“日式脆炸廣島蠔”真係不能錯過😉😉,個廣島蠔好肥美鮮甜😋😋,炸到剛剛好,外面脆卜卜,裡面軟綿綿。最驚喜係個芥末沙律醬,當芥末沙律醬遇上脆炸廣島蠔,令蠔嘅鮮味再推上頂峰,美味妙絕,簡直是完全配合😍😍,千其唔好錯過呀。
雞翼控又一推介🙆♀️🙆♀️“明太子雞翼”🐣🐥🐤,WoW~雞翼好有肉地,色澤黃黃金金,非常惹味。明太子方形粒粒配上椰菜及沙律醬,好好食啊~🙊🙊🙊
好食到停唔到口,1分鐘內即被我哋三人K.O.成碟明太子雞翼😋😋😋。
終極Boss出場😎😎
*限定推介(留意返每星期都有神秘食物推介):
飛驒和牛漢堡鰻魚汁扁意粉🐮🐂🍝
好食到真係唔可以用筆墨形容😋😋😋,和牛漢堡鋪上一層厚厚的芝士🧀,芝士與和牛融合在一起,口感複雜,美味萬分🔟🔟。 意大利粉彈牙,炒意粉的蔬菜配料都非常香口,仲有一條條蛋絲,食到我哋連碟底都想舐埋一份。👅👅
呢間堅正👍🏻👍🏻,連瓊姐同俏Betty都念念不忘。其實佢哋唔係一間普通嘅酒吧,佢哋嘅食物仲好高質,比soho區還要高level。
服務方面, 酒吧嘅口碑好,而且亦有很多熟客光顧。其實不論是熟客和初次來臨,職員都招呼殷勤, 每位客人都可享有六星級的待遇⭐⭐⭐⭐⭐⭐。