2018-04-18 290 瀏覽
今晚同老婆一行四人行元朗,之前望到好多人食呢間校長燒肉,今日決定一試!外表同環境望落乾淨企理,大卡位好舒服,入到去發現唔似一般燒肉放題咁只係一大堆肉,細看只係雞翼都有兩三隻味,推介南乳雞翼,好入味,唔過鹹影d未燒前既樣,望到豬頸肉切得幼細,唔會因爲太厚而燒到老,食落感覺上唔算好油,推介牛仔骨,肥瘦分明,燒完肉質仲好嫰,juicy佢地與別不同既地方唔單係有熟食,而係味道唔會因爲唔係燒肉而差,每碟熟食都食得出功架,我竟然推介炒白菜仔,我見到連埋一d海鮮去炒提升鮮味,爽甜!仲有好快就新鮮替換既炒蜆,驚喜在隻隻有肉,唔會炒散曬炸物就正常款,有日本燒選擇不能不影低呢個加$85蚊就有半打既蠔,我要記錄低有幾厚肉,店員介紹話係四季蠔,肉質肥美,計我話佢個肉唔只多,好香濃既榛果味,欣賞佢唔係得齋海水味!如果散叫另一隻蠔要19蚊隻,半打呢個絕對抵其實我仲加左$128食長腳蟹,味到正常但鮮甜,比出面放題好唔係得個鹹。佢非一般既位黎啦,係魚生,有三文魚,醋青魚,甜蝦,蟹柳,墨魚🦑等,三文魚有得揀魚腩,肥美鮮,唔係一般燒肉放題肉質鬆散淡味咁飲品種類都多,紙盒罐裝都有甜品有雀巢杯裝,款唔多自家制就有jelly,

外表同環境望落乾淨企理,大卡位好舒服,

推介牛仔骨,肥瘦分明,燒完肉質仲好嫰,juicy

,我見到連埋一d海鮮去炒提升鮮味,爽甜!

仲有好快就新鮮替換既炒蜆,驚喜在隻隻有肉,唔會炒散曬

炸物就正常款,有日本燒選擇

其實我仲加左$128食長腳蟹
,味到正常但鮮甜,比出面放題好唔係得個鹹。

飲品種類都多,紙盒罐裝都有

甜品有雀巢杯裝,款唔多

自家制就有jelly,密瓜奶凍,檸檬撻,泡芙,味道正常

差d記漏呢味,我食左7杯,芝士蠔杯,原杯燒,唔係生蠔喔
芝味濃,蠔仔甜滑!

都算抵食,每人唔使280,但食到生蠔靚魚生加燒烤!
另外聽店員講,佢地怕客人食悶個菜式,每隔個星期就會轉下煮法轉下餸菜配料既配搭,好有心機,又會好有禮貌咁serve客人,我會再encore

• 生蠔
  • 燒肉