2020-12-02
📍Wingman (閣麟街) (中環)🔍中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓-舊工Last day,終於可以脫離成日加班嘅日子,就約咗朋友仔一齊去叫雞放鬆下心情。-本來興致勃勃諗住過嚟食雞翼放題,點知朋友話喺公司食咗下午茶,好飽唔係好食得落好多雞翼🤷🏻♀️,所以最後我地就唯有叫拼盤,唔叫任食🤣。-咯咯拼盤 ($268)雖然唔係放題但係其實佢哋嘅拼盤都唔野少一個拼盤裏面已經包含咗18隻雞翼同一個Small plate,雞翼嘅口味可以自選三款,我地就揀咗日本蜂蜜芥辣、黑芝麻海鮮蜂蜜同蒙古燒烤。雖然同有蜂蜜🍯,但蜂蜜芥辣同海鮮蜂蜜嘅味道完全唔同,前者比較fusion清新,後者則是濃甜濃鹹的惹味。而蒙古燒烤則非常神似譚仔嘅土匪雞翼feel,強烈嘅孜然粉味令人欲罷不能。Small plate我就揀咗杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗,口感香脆,顏色亮綠,連我呢d唔鍾意食菜嘅,都覺得唔錯。
🔍中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
咯咯拼盤 ($268)