2018-04-05 196 瀏覽
Easter紅日最後一日,雖然仔仔重有一個星期假;不過婆婆明天就要返工囉。Easter一開始重諗住上星期會出多D街,依個星期在家溫習;點知上星期反而只係去左2日街姐。今個星期就多Plan好多啦,今日去買飛星期三睇戲,順便食個tea;星期三食tea睇戲,星期四老公放假買野,預期星期六又睇多場戲。今日會食Tea都係因為上星期婆婆都唔得閒,黎緊我地預左會食Tea既日子婆婆都係唔得閒,所以今日本來只係去買戲飛,都約婆婆出黎行下啦。不過講真,話食Tea都唔知食邊間好架,係將軍澳度都行黎行去;最後婆婆見意粉360出左新menu有加39蚊多碟窩夫,好似幾抵咁。咁又入左去食啦。本來,我想食三文治架,點知話今日冇菜返冇三文治喎;真係有冇搞錯丫。最後,我同婆婆叫左個pizza加窩夫,仔仔叫左個意粉。今次又幾好味喎,好食過上次同朋友晚飯好多,又好食過上之同老公中伏Tea勁多。依間野D水準真係成日變既,次次去都唔同。不過今日呢,人都算多架啦,侍應重要全部企埋一邊傾計,要揮好耐手先有人見到囉。餐前沙律,幾好味,因為係用芝麻醬架平時我在家都係用芝麻醬。餐前湯,冇乜特別,普普通通啦,係用咖啡杯裝幾靚囉。菠蘿鮮果茶,

本來,我想食三文治架,點知話今日冇菜返

沙律
餐前沙律,幾好味,因為係用芝麻醬架
平時我在家都係用芝麻醬。
餐前湯,冇乜特別,普普通通啦,係用咖啡杯裝幾靚囉。
菠蘿鮮果茶
菠蘿鮮果茶,OK啦,唔駛加錢有咖啡奶茶,檸茶以外既選擇。其實都係檸茶底黎加糖醬,好飲過平時檸茶既,因為檸茶時成日都唔夠糖醬要問佢再加,今次係個底已經勁多糖醬,好夠味。
假餐增值古力蕉窩夫雪糕
甜品上先,其實都係我同婆婆既Tea姐,同婆婆一人一半,
雖然我在家都成日整窩夫,不過都係出街食既好味。
假午卡邦拿意粉
仔仔點既意粉,係冇問題既,因為卡邦拿其實都好難整得難食既。
假午夏威夷Pizza
依間野既Pizza都係要簿底先好味。

雖然話今次係見加39蚊有窩夫好似幾抵食,但其實話晒佢都係Lunch Set黎,一D都唔平,佢一個意粉都98,Pizza又88。不過我地當Tea,三個人叫2個餐就OK唔係好貴既。佢個下午茶要成3點先開始,真係我地食完都未夠鐘到佢個下午茶;但我地都成2點20左右先到呢。
2018-04-02
沙律