2021-11-13
平心而論,呢間東海酒家比起以前真係差好遠。以前好食,服務好,有水準。今時今日佢哋嘅管理真係大不如前。不過今晚來晚飯,又發現佢哋OK返dd~ 有位經理服務都唔錯,樓面比早上嗰啲阿姐OK~ 因為媽媽唔食大閘蟹,但係原來佢嘅大閘蟹餐可以叫一人,唔會迫你要兩位起。所以我就可以自己叫一個餐,媽媽就叫咗個鮑魚鵝掌煲,咁樣食法,感覺幾良好喎!每次見到呢隻碟感覺都幾開心。包一杯紅酒。呢個羹冇乜特別~蟹粉小籠包,唔覺得好多蟹粉,不過都有啲湯喺入邊,合格!其中一隻特別多膏,兩隻size唔細~茄汁煎大蝦,夠大隻!呢個糯米飯都幾鬆軟,唔會硬骨骨食唔落嗰啲~薑汁芝麻湯圓~ 勁辣!有四隻鮑魚,鵝掌都大隻~味道良好!總括來講,係滿意嘅。但係我早上平時嚟飲茶,服務同食物都真係很一般…. 希望管理層真係留意吓,個品牌做咗咁多年,講起食大閘蟹就會諗起東海同埋另一間,無謂嘥咗個本來做得幾好嘅品牌啊…… 鰂魚涌已經唔多酒樓,做好啲,街坊都會繼續支持!備注:個套餐仲有一個蒜片牛粒,幾好食,不過唔知只係比我擺12張相,所以就冇相了。
每次見到呢隻碟感覺都幾開心。包一杯紅酒。
呢個羹冇乜特別~
蟹粉小籠包,唔覺得好多蟹粉,不過都有啲湯喺入邊,合格!
其中一隻特別多膏,兩隻size唔細~
茄汁煎大蝦,夠大隻!
呢個糯米飯都幾鬆軟,唔會硬骨骨食唔落嗰啲~
薑汁芝麻湯圓~ 勁辣!
有四隻鮑魚,鵝掌都大隻~味道良好!