2023-03-31
今日難得同朋友出黎食到tea, 本來冇咩期望,只想搵間乾淨,坐得舒服又傾到計既地方。 經過龍城,就入去試下啦。下午茶時段都幾多人,好彩剛唔洗等位。 店員好好咁招呼我地去坐,都係QR code落單。 見到有個招牌海鮮花甲湯飯,好少見用湯飯做招牌,就試下啦。再叫左份煙三文魚牛角酥,配蝦多士。 我同朋友見竟然有檸檬利檳立,仲要有熱,即刻都要返杯。黎到真係好不俗wor, 熱檸檳好大杯,同好多檸檬,正wor。蝦多士黎到以為好細份,但原來涵料十足,層蝦醬超厚,仲要炸得好好味。煙三文牛角酥都好大件,唔差過係cafe食,而價錢梗係平好多啦。個海鮮湯飯真係好招牌,好多花甲,而且隻隻有肉好香,配茶樹菇係好出色。 餐牌有句(記得飲埋啲湯) 果然係真架。 成個湯飯好完美。 今餐下午茶真係食得好開心。
今餐下午茶真係食得好開心。