餐廳: 元気寿司 (海怡西商場)
資訊:

2018-07-06 186 瀏覽
自從香港仔既峰壽司同板長執左之後,每日元氣都係大排長龍,想食元氣又唔想等,唯有去海怡既分店食海怡既分店唔洗點等位之餘,仍然保有迴轉壽司三文魚壽司我係經常幫襯香港仔分店的,不過香港仔分店既三文魚經常剛剛解凍就拿出來賣了,咬下去仍然有冰感(至少遇到過3次這樣的情況)但海怡依一間就未試過有咁既情況,可能因為仍然保有迴轉位吧?都不及香港仔分店咁忙,質素自然比較穩定辛辣長鰭吞拿魚壽司唔算辣,吞拿魚都唔錯,飯唔會握得太散三文魚腩壽司個人係非常鐘意食三文魚腩的,但依件三文魚腩並唔算好出色,以性價比黎講,我會覺得食普通既三文魚壽司比較抵辣味三文魚軍艦 / 柱子軍艦筋子軍艦滿滿既三文魚籽,顏色非常漂亮軟殼蟹手卷今次既手卷真係麻麻地,軟殼蟹唔脆,而且已經凍左,入面既蛋黃醬亦唔多(下次去食可能要叫佢多醬)炙燒澳洲牛壽司雖然我唔食牛的,但身邊既兩位朋友見到餐單上有就立馬點了,原來自從有左高速線之後,好多間分店都已經無牛肉壽司,根據佢地既食評,覺得依碟壽司性價比都幾高,牛肉都幾大塊!而且仲熱熱地日式燉蛋味增湯抹茶千層蛋糕 / 朱古力芝士蛋糕 / 日本芝士蛋糕抹茶千層感覺普通,無咩抹茶味,但不算太甜朱古力芝士感覺
自從香港仔既壽司板長執左之後,
每日元氣都係大排長龍,想食元氣又唔想等,
唯有去海怡既分店食

海怡既分店唔洗點等位之餘,
仍然保有迴轉壽司

三文魚壽司

我係經常幫襯香港仔分店的,

辛辣長鰭吞拿魚壽司

唔算辣,吞拿魚都唔錯,
飯唔會握得太散

三文魚腩壽司

個人係非常鐘意食三文魚腩的,
但依件三文魚腩並唔算好出色,
以性價比黎講,我會覺得食普通既三文魚壽司比較抵

辣味三文魚軍艦 / 柱子軍艦

筋子軍艦

滿滿既三文魚籽,顏色非常漂亮

軟殼蟹手卷

今次既手卷真係麻麻地,

炙燒澳洲牛壽司

雖然我唔食牛的,但身邊既兩位朋友見到餐單上有就立馬點了,
原來自從有左高速線之後,好多間分店都已經無牛肉壽司

日式燉蛋

味增湯

抹茶千層蛋糕 / 朱古力芝士蛋糕 / 日本芝士蛋糕

抹茶千層感覺普通,無咩抹茶味,但不算太甜
朱古力芝士感覺不錯,朱古力味都算濃,仲帶有芝士本身既微酸味
原味既芝士蛋糕感覺係最出色的

2018-07-06