2024-06-27 3760 瀏覽
早排同朋友去咗銅鑼灣一間人氣高企嘅餐廳🍴食飯同傾偈💬對於一個長期喺九龍出沒嘅人,好少會專登出去銅鑼灣食飯☺️但係呢間餐廳真係CP值超高,令人再三回味🤤😍因為餐廳環境真係超級靚,有天台同室內兩層☺️而且食物造型精緻又好味,非常適合打卡☺️天台其實係另外一種感覺,更chill更relax,可惜當日落雨,天台無開🥲Spring Dinner Set7年魚子醬竹碳甜筒魚子醬都幾鮮,淡淡嘅鹹香味,配上可愛嘅竹炭甜筒造型,感覺幾特別😍芝麻吞拿魚塊配芒果莎莎醬吞拿魚粉嫩新鮮,外層包上滿滿芝麻粒,口感豐富!而且配上芒果莎莎醬,入口酸酸甜甜非常開胃🤤香煎鵝肝配蘋果醬鵝肝油脂豐富,入口即溶,酸酸甜甜嘅蘋果醬與鵝肝同吃,正好中和了它的膩👍火龍果吞拿魚沙律精緻造型嘅沙律,配以火龍果、吞拿魚及紅菜頭,口感豐富,味道清甜🥰香煎海鱸魚配香烤椰菜花及蓮耩脆片鱸魚份量都唔細,伴碟仲有薯蓉時蔬☺️鱸魚外皮煎到非常香脆,食落香口十足☺️魚肉更加唔使講,無骨又滑又鮮;伴碟嘅薯蓉香濃,口感綿滑😋澳州MB2牛柳配紅酒汁牛柳份量十足,我哋點左七成熟,切開肉質粉嫩,淋上餐廳調配嘅醬汁,味道香濃又惹味👍超級推介士多啤梨蛋糕套餐尾聲甜品,我哋今日

Spring Dinner Set
7年魚子醬竹碳甜筒

芝麻吞拿魚塊配芒果莎莎醬

香煎鵝肝配蘋果醬

火龍果吞拿魚沙律

香煎海鱸魚配香烤椰菜花及蓮耩脆片

澳州MB2牛柳配紅酒汁

士多啤梨蛋糕
套餐尾聲甜品,我哋今日揀左精選士多啤梨🍓

Little Fresh
整杯都係非常清新嘅綠色,飲落有淡淡薄荷香味,非常清新解膩👍

Bananananana
呢杯比較creamy,甜度更高,飲落非常sweet😍

📍 Arcadia (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓

#人氣餐廳 #銅鑼灣美食 #金朝陽中心 #人氣餐廳 #美食推介 #arcadie #yummy #cwb #香港美食 #relax #chill #cocktail #mocktail #打卡餐廳 #相機食先 #美食推薦 #barandresturant
2024-06-12
  • 香煎海鱸魚配香烤椰菜花給蓮藕脆片