2019-07-08
放工近近地想去apm搵好嘢食, 好自然就會諗起一杯! 一杯走日式居酒屋風格,能夠喺APM呢個商場屹立咁多年,一定有佢過人之處👍🏻每次入到一杯,都令我好想返去日本,佢嘅裝橫充滿日本居酒屋嘅味道!食物味道亦都一直保持水準每次嚟到必點嘅就係燒牛舌,呢度嘅牛舌係比較厚身嘅,我估只係加咗少少鹽調味,牛舌燒起上嚟香噴噴,食落軟淋,咬落去仲會有肉汁咇出嚟!!直情係我嘅至愛!每次返嚟一杯都係因為佢!除咗燒牛舌,呢度嘅其他燒物都好好食,真係要讚一讚個師傅,咁耐都keep到水準👍🏻今次仲叫咗燒豚肉,雞軟骨,一樣咁好味,呢度嘅燒物基本上冇得輸👍🏻另外一款我會推介嘅就係刺身沙律,最鍾意佢個汁,酸酸地好醒胃,加埋凍凍地嘅刺身,又係一個Perfect match!呢度另外一樣好多人叫嘅就係Okonomiyaki,大阪名物,不過自問麻麻哋呢樣嘢,食得多會好漏,所以我都係淺嘗🙈唯一唔好處就係限時食個半鐘,雖然佢上菜好快,但係食嘢都係慢慢嘆開心啲,另外員工服務一般,不過不失啦,不過為咗牛舌我一定會再嚟!!