朋友提議嚟個中式晚餐, 飲下酒食下酒小菜~ 店員推介有三款必點特色小菜, 講到咁好食, 我哋就照板煮碗叫咗嗰三樣signature嘢喇:🌟百花炸釀松葉蟹鉗 HK$58/隻即叫即炸, 熱辣辣, 喜歡佢嘅炸粉唔會過厚, 脆卜卜, 咬落去係彈牙嘅蝦滑及蟹鉗肉🦀 水準分分鐘好過喺酒店婚宴上食嗰啲🤪🌟伊比利亞叉燒王 HK$228不得了, 一夾起就見到叉燒呈半肥瘦紋理, 厚切之餘仲有「燶邊」, 超嫩滑又juicy~ 落單時有諗過, 點解咁貴嘅⁉️食完一嚿之後就明白曬喇🤣 值得嘅‼️旁邊放咗啲醃蘿蔔襯托, 好開胃~🌟星洲麥皮蝦 HK$248 椒鹽蝦就食得多啦, 麥皮蝦真係第一次食🍤估唔到都有成6隻大蝦, 上枱嗰陣已經香噴噴🤤 大蝦食落啖啖肉, 仲有滿滿蝦膏添‼️麥皮炸得香脆, 仲健康過平時嘅炸蒜, 好食😋食落覺得質素真係唔錯所以我哋再加碼叫嘢食🤣🥢椒鹽豬手 HK$58/隻 (2隻起)OMG, 估唔到都幾大件又厚肉, 切開後有肉汁流出, 一啖咬入去成口都充滿骨膠原‼️🥢豉椒炒牛雙寶 ~HK$138 牛肚+牛胸爽, 好惹味, 加埋大量青椒紅椒洋蔥, 送酒一流🍻🍮食到尾聲, 店員仲送咗桂花糕畀我哋添💝🍵茶位 H
朋友提議嚟個中式晚餐, 飲下酒食下酒小菜~

🌟百花炸釀松葉蟹鉗 HK$58/隻

🌟伊比利亞叉燒王 HK$228
伊比利亞叉燒

🌟星洲麥皮蝦 HK$248
星洲麥皮蝦

食落覺得質素真係唔錯所以我哋再加碼叫嘢食🤣

🥢椒鹽豬手 HK$58/隻 (2隻起)
招牌椒鹽豬手

🥢豉椒炒牛雙寶 ~HK$138

🍮食到尾聲, 店員仲送咗桂花糕畀我哋添💝

🍵茶位 HK$15/位
我哋叫咗囉綠茶玄米茶~
個茶壺超有質感, 好重手添🤣
2021-06-23
伊比利亞叉燒