2023-01-05 845 瀏覽
呢個聖誕假,除咗去睇燈飾、行市集之外,仲去咗呢間餐廳食好西~呢間餐廳裝修以藍綠色為主調,沙發、吊燈、木枱等等配搭,襯托出高貴嘅感覺,而係呢個聖誕月,仲擺放咗好大棵好靚嘅嘅聖誕樹,再配以一串串燈飾點綴,非常浪漫!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) ✎ 前菜餐包 呢個餐包都算係我食過幾好味嘅前菜。表皮脆,入面勁鬆軟,淡淡麥香味,配上蒜蓉牛油,perfect match~✎ Tuna Tartare 有六塊吞拿魚他他,吞拿魚味道新鮮,質感有如入口即融,入面仲有三文魚籽同牛油果蓉,既有三文魚籽嘅鹹味,亦帶有牛油果同吞拿魚嘅鮮味 ,味道配搭意外地夾,好好食,而佢外面嘅脆皮酥,口感非常酥脆O̤̮K̤̮‬ ✎ Pulpo A La Gallega一片片八爪魚,每片八爪魚下面都配有薄切薯仔,八爪魚同薯仔質感幾濕潤 ,八爪魚有咬口,但唔會太煙韌,鹹鹹地,表面灑咗香草同紅辣椒粉作調味,味道相當香甜,加埋薯仔一齊食,整體感覺幾清新。✎ Juicy Lobster Rice二人份量,飯都幾多汁,帶有濃濃龍蝦味,而且彈牙同有咬口,而龍蝦肉非常爽口,整體質素唔錯( ˶ˊᵕˋ)੭♡✎ Oysters 幾冰凍,多汁,表面加咗酸醋嘅材料,食落整體

✎ 前菜餐包

✎ Tuna Tartare

✎ Pulpo A La Gallega

✎ Juicy Lobster Rice

✎ Oysters
幾冰凍,多汁,表面加咗酸醋嘅材料,食落整體偏酸,唔係特別肥美,普通size,不過咁嘅價錢質素算唔錯,仲幫我地將殼同蠔分開,方便進食!

✎ Roasted Chicken
份量似半隻雞,雞味濃郁,食落鞋鞋地同粉粉地,不過咁嘅質感都好正常,燒雞就係咁嘅口感~反而值得一提嘅係佢個辣椒醬,少辣,辣得嚟有少少酸,好開胃,幾惹味,而佢嘅伴菜烤薯仔,口感好腍,烤得好香。

✎ Salty Pineapple And Thyme
味道偏酸,菠蘿味重。

✎ Daiquiri De Fresa
Rum味濃,只有淡淡士多啤梨味,另配大冰塊,夠哂冰涼。

前菜餐包
Tuna Tartare
Pulpo A La Gallega
Juicy Lobster Rice
Oysters
Roasted Chicken
Salty Pineapple And Thyme ($60) & Daiquiri De Fresa ($90)

前菜餐包
Tuna Tartare