有一段時間冇食韓國菜~見社交平台有foodie推介呢間嘅鍋🤩見到幾吸引再加上近排天氣咁凍❄️就決定去試吓啦!一入就開始就會計90分鐘🙈 所以最好等齊人先入去~ 但之後整體體驗不太好…⛈️-💫豆芽炒八爪魚五花腩鍋首先講咗嘢食先🥘五花腩有好多🌟 肥瘦適中👍🏻個八爪魚有啲細(因為煮完會再縮水所以其實會再細啲) 但價錢比普通五花腩鍋貴咗差唔多$100😢同埋食落偏咸🥹 本身諗住加飯不過失敗咗😹我後來頂唔順決定加啲水溝淡佢😹整體上普普通通冇咩特別…-講返成個體驗😢見到啱啱入嚟嘅枱會主動俾小菜但我哋冇咁應該係漏咗所以我就問一問佢幫我哋攞返之後個鍋比較咸所以諗住加飯🍚落咗order咁個店員就同我哋講食多少少肉先之後我哋就繼續食但個鍋煮到乾晒都冇人嚟加飯😵‍💫同埋我哋嗌咗兩杯嘢飲但食咗一半都未嚟🥹所以我哋決定同店員講話唔使加飯+追單原來係漏咗單🥹 所以我哋決定嗰兩杯嘢飲都唔要啦本身嗌嘢飲就係諗住解解膩…但飲咗好多水同埋過咗個勁就放棄了-成個體驗就係好似不斷漏咗好多嘢😭 可能今次比較唔好彩😢 同埋唔太符合我哋嘅個人口味🥺 所以呢個都只係作為一個參考🫶🏻 -整體評分:🌟🌟
有一段時間冇食韓國菜~
見社交平台有foodie推介呢間嘅鍋🤩
見到幾吸引再加上近排天氣咁凍❄️就決定去試吓啦!
一入就開始就會計90分鐘🙈 所以最好等齊人先入去~
但之後整體體驗不太好…⛈️
💫豆芽炒八爪魚五花腩鍋
首先講咗嘢食先🥘
五花腩有好多🌟 肥瘦適中👍🏻
同埋食落偏咸🥹 本身諗住加飯不過失敗咗😹
我後來頂唔順決定加啲水溝淡佢😹
整體上普普通通冇咩特別…
講返成個體驗😢
但個鍋煮到乾晒都冇人嚟加飯😵‍💫
同埋我哋嗌咗兩杯嘢飲但食咗一半都未嚟🥹
所以我哋決定同店員講話唔使加飯+追單
原來係漏咗單🥹 所以我哋決定嗰兩杯嘢飲都唔要啦
本身嗌嘢飲就係諗住解解膩…
但飲咗好多水同埋過咗個勁就放棄了
整體評分:🌟🌟