2018-05-12 2170 瀏覽
本來諗住同屋企人一家六口開開心心食個母親節飯, 點知一入去拎位就已經俾人話。 我地電話訂位訂左6 位, 是由本來訂5 位後改成6 位。 一入去話訂左6 位。 老闆娘話, 「訂5 位而家黎6 位」, 我答佢話有打黎改6 位的。 佢竟然答:「我有位俾你咪得囉」。 之後叫餸, 因為好少食正宗的潮洲菜, 而佢既價錢唔係平( 正常小菜價錢) 。 所以先叫6 個餸, 怕太多吃不完會浪費。 餸菜來得快, 質素正常, 但份量較少。 特別推介的有花甲, 價錢不在菜牌上的, 是老闆娘推介的, 酸酸甜甜的, 也挺好吃。但埋單才見到價錢不便宜呢, hkd298. 後來追加一個馬友咸魚肉碎炒飯, 老闆娘幫我們下單:「仲有呢? 」。 其實真係唔想嘥, 老人家又食唔得多, 所以也不急著加太多餸。 但老闆娘好像不太歡喜。 可能咸魚分量好足, 呢個炒飯略咸。 諗住食飽就拿拿林走啦, 叫埋單都要受氣, 老闆娘係覺得我地黎痴餐咁既面口黎收費。 最後當然係要收費啦, 7 個菜, 盛惠1056。 總括黎講每碟餸都ok好食既, 就算炒粿條無乜味, 都可能係我唔食得辣無落辣醬。 其他員工既態度都好好, 只係咁啱每次都係睇到「老闆娘

餸菜來得快, 質素正常, 但份量較少。

特別推介的有花甲,

可能咸魚分量好足, 呢個炒飯略咸。

總括黎講每碟餸都ok好食既, 就算炒粿條無乜味, 都可能係我唔食得辣無落辣醬。 其他員工既態度都好好, 只係咁啱每次都係睇到「老闆娘」面色。

要食得咁受氣, 呢個價錢, 應該都仲有好多其他選擇。 除左真係好抵食或者勁好食, 我唔認為出街食飯要睇人面色的。