2024-08-08
餐廳裝修新淨企理,行日式風格。座位舒適。點咗一杯鴨屎香凍檸檬茶($38),一串燒白鱔($58)同埋一個廚師發辦「翔」($380)。呢個廚師發辦餐包括10件壽司,一條手卷,麵豉湯同甜品。燒白鱔串: 即叫即燒。白鱔肉厚,皮脆多汁。真鯛壽司:壽司師傅將魚生切成三片,令佢嘅咬口更好。魚生加咗少少檸檬汁,下面亦都加咗啲細蔥,令到本身味道比較清嘅真鯛味道更豐富。深海池魚壽司:口感爽口,魚肉帶油脂。味道清甜。赤貝:赤貝經過師傅拍打後,會見到佢啲肉喺度收縮。夏天係赤貝季節,依家食就啱晒。金目鯛壽司:口感棉身帶油潤感池魚壽司:魚味濃,口感林身新鮮鱈魚壽司:肥美鱈魚,口感綿滑,食到好香嘅油脂。毛蟹肉尋司:師傅加咗蟹膏喺入邊,所以成件壽司味道唔同晒!好味有驚喜。油金魚魚腩:呢件再肥啲,再爽啲。重魚味。長崎大拖羅壽司:師傅將魚生切成兩片薄片,更加確保客人食唔到有根。口腔內充滿油脂嘅香味。三文魚子壽司:每粒三文魚子都卜卜卜卜咁,好鮮味。日本海膽壽司:好甜嘅海膽!紫菜好脆拖羅手卷:師傅喺入邊加咗芝麻同蔥,令手卷更加惹味麵豉湯:入邊有海帶同埋豆腐,味道唔會太鹹。紅豆雪糕:有紅豆粒,少甜鴨屎香凍檸茶:茶味香,配埋檸檬
餐廳裝修新淨企理,行日式風格。座位舒適。
燒白鱔串: 即叫即燒。白鱔肉厚,皮脆多汁。
深海池魚壽司:口感爽口,魚肉帶油脂。味道清甜。
金目鯛壽司:口感棉身帶油潤感
池魚壽司:魚味濃,口感林身
新鮮鱈魚壽司:肥美鱈魚,口感綿滑,食到好香嘅油脂。
油金魚魚腩:呢件再肥啲,再爽啲。重魚味。
三文魚子壽司:每粒三文魚子都卜卜卜卜咁,好鮮味。
日本海膽壽司:好甜嘅海膽!紫菜好脆
拖羅手卷:師傅喺入邊加咗芝麻同蔥,令手卷更加惹味
麵豉湯:入邊有海帶同埋豆腐,味道唔會太鹹。
紅豆雪糕:有紅豆粒,少甜
鴨屎香凍檸茶:茶味香,配埋檸檬好開胃.
食完咁好味嘅一餐,心情都變好咗。有機會一定會再幫襯!
Btw, 論盡嘅我其中有一件壽司跌咗,師傅好好咁樣即刻整返一件俾我. 好窩心呀!