2019-12-20 1006 瀏覽
每年聖誕同新年都係最忙嘅時間,出街搵食真係諗到頭痛。好彩最近發掘倒一個令我難忘嘅餐廳,試過幾次,覺得唔錯。呢間餐廳地方唔算大,怕嘈想傾吓偈,絕對係首選。環境舒適,裝修睇落幾有格調,由其牆上面條龍,行到入餐廳係會俾佢吸引咗。😄食物方面,茶碗蒸入面好足料,蛋夠滑,呢幾日凍凍哋,食佢最啱。我個人比較鐘意食豚腩露筍卷,肉質鮮嫩,仲好juicy,卷住d baby asparagus, 好鮮甜,一d都唔漏。不得不讚佢哋嘅刺身,好新鮮,可以媲美日本當地食嘅正。😋 琴晚同朋友又去幫襯,老闆介紹咗個聖誕火鍋餐。餐入面有刺身,仲有我鐘意嘅茶碗蒸😍。食完個火鍋,師父仲好生鬼咁出嚟一路講解,一路整個雜坎我哋食。本來凍凍哋,食完暖笠笠咁走。 呢間餐廳,有意思,即得一試再試。😉
竜匠沙律
3️⃣點刺身