2024-02-29 177 瀏覽
同同事去咗黃大仙嘅現崇山商場食新加坡菜嘅星怡餐廳,餐廳有戶外室內座位,營造出舒適嘅用餐環境。今次我地叫左佢哋嘅招牌菜式,肉骨茶同麥片蝦!新加坡魚蛋喇沙裡面嘅魚蛋好彈牙,同埋湯底鮮香濃郁。另外叫左肉骨茶以胡椒調味,入面嘅蒜頭係精髓,帶嚟一種濃烈嘅胡椒味,好開胃同滿足。仲有一道菜係芝士油酥餅配咖哩雞球,真係驚艷!芝士油酥餅香脆可口,同咖哩雞球完美結合,咖哩嘅味道醇厚,令人回味無窮。另外仲有一道必食嘅菜式係新加坡麥片蝦。啲蝦外脆內嫩,麥片炸得金黃酥脆,一口咬落,意想不到嘅好味道迸發出嚟,真係令人驚喜難忘。總括而言,星怡嘅新加坡菜絕對值得一試。佢哋嘅菜式味道豐富,口味獨特,每一道菜都帶嚟驚喜同滿足。
新加坡魚蛋喇沙裡面嘅魚蛋好彈牙,同埋湯底鮮香濃郁。
新加坡麥片蝦
2024-02-28