2024-03-02
方便嘅關係,今次係第三次去食。先唔講食物質素,等我個set等咗足足一個鐘,真係令我腦洞大開。我朋友都食完,隔籬枱食客俾我哋遲黎都食完走埋,都仲未上到菜。催咗佢哋三次,頭一二次就話因為製作需時,所以要等比較長嘅時間,但係到第三次催嘅時候,佢哋話原來上錯咗俾第二個人,要再整過。由第三次催到真正上菜,其實10分鐘都唔使,咁即係唔係製作需時啦 🤯我今次嗌咗嘅係素食set。呢個set有沙律、三款天婦羅、兩串串燒、四舊壽司、湯同埋甜品。沙律同甜品係例牌嘢,所以唔評論。天婦羅:菇、番薯、秋葵串燒:菇、番薯壽司:菇、蘆筍、牛油果、蔥可能我真係好孤陋寡聞,但係真係未見過蔥壽司。🤷🏻♀️對比上一次(其實正正只係一個星期前)都係嗌呢個素食set,款式同份量都差好遠。起碼上次唔會度度菜都係菇、兩度菜都有番薯。上次起碼多啲variety,除咗菇、番薯、秋葵、蘆筍、牛油果之外,仲有南瓜、甜蛋同埋茄子。而且上次壽司嘅份量比今次係大一倍。佢地要食客等咁耐都好似冇乜歉意,上嘅菜仲要係咁嘅時候,完全覺得佢哋係用敷衍嘅態度嚟服務食客。😮💨
天婦羅:菇、番薯、秋葵
串燒:菇、番薯
壽司:菇、蘆筍、牛油果、蔥
可能我真係好孤陋寡聞,但係真係未見過蔥壽司。🤷🏻♀️