2024-02-23 2970 瀏覽
今日同同事食飯嚟到呢間唔起眼嘅舖頭佢個門面真係好容易經過都察覺唔到有間餐廳。每款嘢食都係一個set lunch可以加個Starter,另外我哋每人嗌咗一個椰子咖啡。平均每人食咗$148(每人一個食物+starter+ coconut coffee)本身諗住嗌個牛河,但係佢每日特定set lunch唔能夠嗌其他,所以食咗今日嘅限定「蟹肉木薯湯麵」$100,湯底幾濃郁(唔係好食到蟹肉)、配菜有油炸鬼、蝦、少量胡椒丸類嘅物體、個面好似老鼠粉!好煙靭鍾意嘅就鍾意啦,我會想食牛河多啲!另外嗌咗個越式扎肉法包,真心有驚喜,口感有啲似鵝肝、食到燻蹄、酸瓜蘿蔔、好多層次嘅口感!味道超豐富,其實都擺咗一陣,但係個包依然好鬆脆!食第一啖已經知道我一定會再encore呢間餐廳另外嗌咗個椰子咖啡「因為佢會落煉奶,所以我嗌咗超少甜」,口感幾特別,有啲脆嘅椰子片!唔算好甜。可以一試。見到隔籬枱飲生蛋咖啡,好似好吸引,下次應該會試
今日同同事食飯嚟到呢間唔起眼嘅舖頭

鍾意嘅就鍾意啦,我會想食牛河多啲!

越式扎肉法包

可以一試。見到隔籬枱飲生蛋咖啡,好似好吸引,下次應該會試

2024-02-23
越式扎肉法包