2022-11-14 67 瀏覽
🌸晚市Omakase — 曇 $1980🌸#亮點1 象拔蚌、粒貝 配白鼓油個人本身唔太好貝類海產,但呢set令我眼前一亮😻 粒貝加入岩鹽、柚子皮同微量青檸汁,味道配合得好創新。口感超爽脆,超級鮮味,恰到好處既咸味👌🏻藍碟入面嘅象拔蚌又有另一番色彩,口感爽糯、鮮甜,加上白鼓油有助提升鮮味,白鼓油充滿大豆香味,不用擔心只是微咸。#亮點2 赤貝有別於平時食到嘅風味,鹹鮮味豐富,好似置身喺海洋入面咁😹 質感彈牙、爽脆、柔嫩帶咬口。#亮點3 銀鱈魚 配黑松露醬銀鱈魚經火炙過 做到入口即溶嘅口感,魚嘅油脂亦迫晒出嚟 超香魚脂🤤 火炙過嘅壽司世一☝🏻!#亮點4 喜知次 配柚子胡椒食得出魚脂特別肥厚,肉質更加細嫩美味,師傅仲話可以預防感冒,同埋促進身體吸收維生素E 長知識了~總括而言:我鍾意食Omakase係因為可以近距離感同師傅溝通,增長自己對食材嘅認識,呢度正正就做到呢個效果🙌🏻 師傅會等你食完先再上下一道菜,仲會逐樣介紹返,服務質素一流♥️
🌸晚市Omakase — 曇 $1980🌸
#亮點1 象拔蚌、粒貝 配白鼓油