2017-06-29 95 瀏覽
年尾好朋友結婚要做姊妹, 今晚準新娘約左我去佢屋企傾下流程, 點知準新娘公司忽然要OT, 所以要推遲左時間, 大家要各自食左晚飯先。係最繁忙的旺角街頭, 又唔想周圍行打發時間, 醒起之前係旺角食過一間CAFÉ (Coffee Break) 舒服又靜, 價錢又平 ! 地址係女人街盡頭兩旁小店 (近油麻地), 好易搵。去到coffee break, 入到去依然好舒服, 今次坐係近門口位置, 好光猛。餐廳以木為主題, 好有無印的感覺。餐牌與上次差不多, 有套餐及單點, 套餐最平$82起, 以地鋪及舒適環境黎講, 真係超值。我點了以下 :香煎三文魚柳配荷蘭汁 (跟沙律) $148南瓜湯 $8 (見到加$8有湯, 又係我喜歡的南瓜湯, 一於試試)黑松露薯條 $58繽紛樂朱古力 $18 (套餐補回差價)見到有board games, wifi, 叉電器提供真係唔怕悶親, board games無玩啦, 旅遊書都有興趣睇下。食物都好快到 :南瓜湯以套餐加$8, 最初期望不大, 點知有驚喜, 南瓜湯好熱, 足夠南瓜味,味道清淡及杰身, 不錯的餐湯。繽紛樂朱古力見到有2條繽紛樂, 朱古力味未算好濃好甜,

我點了以下 :
香煎三文魚柳配荷蘭汁 (跟沙律) $148
黑松露薯條 $58
繽紛樂朱古力 $18 (套餐補回差價)

繽紛樂朱古力
見到有2條繽紛樂, 朱古力味未算好濃好甜, 合晒口味 ! 最緊要飲到底, 因為有碎左的繽紛樂在最低, 讚呀 !

香煎三文魚柳配荷蘭汁 (跟沙律)
三文魚煎得金香, 魚皮都脆口, 魚肉煎得好滑能保持魚油香, 唔會過咸。荷蘭汁味道較淡, 伴碟還有好有益的蘆筍和蕃茄。沙律菜配上黑醋味, 可以清新一下煎香的三文魚。

黑松露薯條
薯條上加了芝士粉及黑松露碎, 香味已好吸引, 還有一個黑松露醬, 沾上薯條真係停不了口。
黑松露薯條

食飽都覺得自已好擦得, 一邊享受美食, 一邊修改rundown, 又上網搵資料, 真係好寫意。職員服務態度好, 不停添水還見到會向客人推介食物。真係值得再去光顧~