2023-02-15
呢間西餐廳真係唔講得少,啲野食質素幾好,本來前排食西餐食到厭厭地,而家食完又愛上番~下次會再encore˶‾᷄ꈊ‾᷅˵✎ Surf & Turf 我哋order 五成熟佢又真係整到五成!得少少血水,少少肥膏同筋,食落一啲都唔煙韌,散發出濃郁肉香,伴隨少少燒焦味,表面應該灑咗少少鹽調味,好惹味。另外跟碟上自家製嘅醬汁,味道有少少淡,點落牛扒度陣味唔會蓋住牛扒味,成為點綴,令牛扒更突出。老實講,唔點醬,塊牛扒原汁原味食都好好食~而啲薯條幾脆,幾香薯條味。有兩條略略燒過嘅大蝦,爽口,唔粉,充滿蝦香。✎ Shelter Chicken Wings 灑上避風塘嘅蒜粒,加咗啲辣椒粉,味道少鹹少辣,美味可口,咬落個雞翼嗰陣,陣陣炸蒜香味係口腔徘徊~好味!✎ Crab Meat Penne 濃郁奶酪同埋蟹味,蟹肉絲配搭厚身通粉,食完想再叫多一碟ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅
˶‾᷄ꈊ‾᷅˵
✎ Surf & Turf