2024-06-11 73 瀏覽
今次經過尖沙咀K11,見到呢間賣蛋糕甜品幾特別,最吸引到我係佢隻乳豬造型嘅蛋糕🐷🎂😂唔行埋啲睇以為係真乳豬😂見到佢啲蛋糕仔🍰同埋曲奇🍪個樣都好靚😍即刻揀左每兩件黎試下😃🍪手工開心果抹茶白朱古力曲奇🟢🍫🍪|$50 好少見到成隻手掌咁大嘅曲奇🍪😃即刻吸引左我😂仲要有我最愛嘅開心果口味添😋曲奇個面鋪滿晒開心果👍咬嘅每一啖都有開心果🤤勁香開心果味👍曲奇口感軟淋❤️食落似蛋糕感覺🤭如果你鐘意啲軟曲奇,不防可以試下❤️我見佢仲有好多好特別嘅口味,例如好似有草莓忌廉芝士紅絲絨曲奇🍓🧀🍪、抺茶紅豆麻薯曲奇🍵🔴🍪同埋Lotus焦糖合桃曲奇等等,下次試埋先😋🍓士多啤梨杏仁慕斯撻🍰|$58第一眼就俾呢件慕斯撻吸引😂見佢鋪滿晒士多啤梨🍓,仲要係我最鐘意食嘅撻底👍撻底厚得黎夠脆,唔會硬👍士多啤梨🍓好甜,仲有幾粒開心果仁😍令到成個撻更加豐富,口感層次更加提升↗️側邊仲有啲士多啤梨脆皮黏住啲堅果,加埋中間啲士多啤梨cream一齊食,真係好好食🤤原來呢間甜品店仲有主打產品係全港首創嘅《法式可頌夾心球🟠🟤》外型好可愛❤️😍睇落去都估唔到係咩黎😂原來外層係鬆脆嘅可頌酥皮,包住入面嘅瑪德蓮蛋糕😍再配上有唔同口味嘅內餡‼️佢除左甜嘅口

見到佢啲蛋糕仔🍰同埋曲奇🍪個樣都好靚😍
即刻揀左每兩件黎試下😃

🍪手工開心果抹茶白朱古力曲奇🟢🍫🍪|$50

🍓士多啤梨杏仁慕斯撻🍰|$58

原來呢間甜品店仲有主打產品係全港首創嘅
《法式可頌夾心球🟠🟤》

外型好可愛❤️😍睇落去都估唔到係咩黎😂
原來外層係鬆脆嘅可頌酥皮,包住入面嘅瑪德蓮蛋糕😍再配上有唔同口味嘅內餡‼️佢除左甜嘅口味外,原來仲有隻《蝦醬肉鬆》鹹嘅口味架😃

呢間甜品店嘅創意甜品真係令我大開眼界😂無論外型去到味道都打破我對甜品嘅睇法‼️