2024-11-24 0 瀏覽
香港人喜愛日本餐廳,所以日本菜嘅餐廳唔少,競爭非常激烈,但要為食客留下一個深刻嘅印象,真係要花唔少功夫。位於大角咀嘅千目,餐廳嘅刺身丼,份量十足,價錢親民,為為我哋留下一個抵食又好食嘅印象!千目特選丼千目特選丼共有五款刺身,就連海膽都有,仲要一啲都唔孤寒!每一款魚刺身都係厚切,過足口癮,而且樣樣都好鮮甜,非常滿足!鐵火三色丼由三款刺身組成嘅鐵火三色丼,每一款嘅口感都唔同,例如軟綿綿嘅吞拿魚腩蓉、脆卜卜嘅三文魚籽,撈埋一齊食,口感形成強烈對比之餘,仲滿口鮮甜味呢!刺身丼仲會包埋沙律同埋麵豉湯,其中沙律一啲都唔馬虎,係北寄貝沙律同龍蝦沙律,真係抵食。串燒叫五串串燒就有免費飲品送,梗係即刻唔使諗叫五串先啦!我哋分別叫咗鹽燒豬頸肉、汁燒鴨肝、鹽燒雞軟骨、鹽燒雞腎同埋免治雞肉棒。燒嘅時間控制得啱啱好,唔會又乾又柴。鴨肝非常香滑、雞腎爽口彈牙、免治雞肉棒燒到外脆內軟,配搭埋特別嘅醬汁,非常好味!

千目特選丼

鐵火三色丼