2007-02-22
今日本來與同事去周記避風塘食lunch, 但因為太多人, 所以轉去這間餐廳, 去到, 見到即刻有位, 都心知不妙, 四圍的餐廳都大排長龍, 唯獨是這間餐廳一去就有位我們12點45分落單, 個待應還叫我們order埋餐飲, 心已經諗, 這次入錯餐廳, 點知真係好的吾靈, 醜的靈1點15分, 食物還未上, 催待應, 答話今日太多單, 做緊1點30分, 我同事的拉麵與烏冬都陸續到, 唯獨我的吾用煮的壽司未到他們食飽我的壽司都未到, 正想叫佢埋單, 吾要, 寧願去附近的滿記買湯丸外賣返公2食算的時侯, 壽司到但我寧願吾到好過到, 因為未食過甘難食的壽司, 飯林到以為自己食緊bb仔飯, 我只係食面頭果5塊薄到風都吹得起的魚生真係要買滿記外賣返公司食以後, 一定一定一定不再去此間餐廳走的時侯, 見到一個媽媽帶住個小朋友正在等食物, 我真是想叫佢走, 吾好再等, 一陣等到個小朋友扭計, 食物都未到
真係要買滿記外賣返公司食
以後, 一定一定一定不再去此間餐廳