2018-05-09
從來沒寫過食評,但真的太忿怒,不寫不可。食過幾次,覺得一般啦,尋晚再食,卻發生了令人失望的事情。我叫左個三餸車仔麵,要中辣。等左2個字,碗麵送上。呢間店既沙嗲醬係放係個湯匙到,等客人自己撈落個湯到的。我將d醬撈散左係個湯到,發現裏面有隻大蚊,咁我即刻叫個侍應換左佢。跟住,不消30秒,碗麵再送上(我心諗咁快?),個侍應同我講已經換左啦。我望下碗野,d沙嗲醬係撈散左係d湯到(同我叫佢攞走果碗,已經撈云左既麵一樣)我望下隔離枱,新鮮送上的車仔麵,果堆沙嗲醬都係係個湯匙到俾個客自己撈落湯到的。我有合理的推斷,間野根本無換過一碗新既麵俾我,如果有,一碗新整的麵應該係將沙嗲醬放係湯匙到的,相信間野只係求其整走左隻蚊就原碗麵俾返我。我覺得失望,這裏是香港,作為客人的我,感覺受騙。我食左2啖,無食啦,有d反胃,埋單走左。埋單果陣我同個收銀員投訴,我懷疑佢地間店無換到碗麵,個收銀員竟然向我提議我應該order另一款式的車仔麵,例如將麵改米粉,那就能確保㕑房一定會整一碗新的麵俾我。我永不會再光顧這店。
食過幾次,覺得一般啦,尋晚再食,卻發生了令人失望的事情。