喺鄰住買見到介紹呢間餐廳既蟹粉飯套餐,成為89蚊,見到佢介紹片段都幾好,碗蟹粉都唔少同有一定份量既蟹肉,重有兩碟仔前菜,所以就買左套票。點知去到間餐廳,就覺得有啲伏,中午入到去,餐廳環境真係唔係太乾淨,都唔緊要,一坐低見到隔離食緊個火鍋套餐,啲食材真係好唔掂,迷你死蝦,重有啲仿蟹柳,賣相好一般,心諗.... 我黎個蟹粉飯會點.....?等左10分鐘到,兩個蟹粉飯套餐上枱了,真係好失望,用匙羹搞一搞碗蟹粉,只見到幾粒蟹膏同蟹肉,大部份都係麵粉整成既黃色獻汁,心裡既寒一寒,試左一啖,真係難食到核爆,根本無蟹粉味,只得啲咸味,碗飯又煮到好爛,跟餐既前涼伴木耳青瓜,又係難食,自己整重好食過佢,重有個炸鮮奶,凍冰冰同含哂油,連炸野都做得唔好,成個餐都係垃圾食物,比錢我都唔會去食。今次係我第一次寫食評,因為真係覺得受騙,所以真係要寫出黎比人知,呢間餐廳啲野食真係好垃圾。前兩星期去過深圳食蟹粉飯,人地收98人仔,真材實料,味到一流,連兩小碟都超水準,白飯任添,服務非常好,所以真係唔好怪港人北上消費,香港餐廳真係好好檢討。
2024-02-24
10 分鐘 (堂食)