2022-05-30
重要嘅嘢講喺前邊先1. 水煮牛肉比較油,冇特別要求辣度,但係真係完全唔辣2. 酸菜魚嘅炸蒜味蓋過其他所有味3. 要用WeChat落單,對無用WeChat既人就唔方便4. 有coupon食,以咁嘅價錢有依個質素係好相宜,但係如果正價食就真係唔使考慮之前有諗過嚟食,但係晚市太多人,見今日放假所以特登開門嘅時候11:30am已經到左,唔洗等位就入到去。落單雙拼水煮牛同埋酸菜魚、手撕包菜、紅糖糍粑,等左半個鐘終於黎。正如一開始咁講,水煮牛係比較油,雖然冇特別要求加辣,但佢預設既辣味真係好唔夠,辣椒油既味同牛既感覺分開,芽菜唔算多,寬粉質地比其他店舖厚,讚既係牛肉份量都足夠。至於酸菜魚,面頭鋪滿左炸蒜,炸蒜嘅味太突出,蓋過咗酸菜湯底嘅味,魚片無骨&滑,討厭有骨的人可以放心食。手撕包菜正常發揮,依個叫左加辣,都係完全唔辣至於甜品紅糖糍粑,一放埋個咀度已經聞到嗰浸油益味冇外脆內軟,係成舊都軟。其實諗諗吓, $300一個雙拼嘅嘢食,只不過係捆綁式銷售,要人一次叫2款,分開計都係$150一款。都係果句啦,半價又唔洗等位都可以試下,但係要等成2個鐘就不了
1. 水煮牛肉比較油,冇特別要求辣度,但係真係完全唔辣
2. 酸菜魚嘅炸蒜味蓋過其他所有味
3. 要用WeChat落單,對無用WeChat既人就唔方便
手撕包菜正常發揮,依個叫左加辣,都係完全唔辣