2023-01-31
今次約埋妹、我同仔仔個一齊去拍拖👫食個dinner💕💟 Shrimp Focaccia刺身大蝦🍤配烤烘咗嘅長包上,香脆可口,剌身蝦更係彈牙,好食好食!💟 Neapolitan Spaghetti|海鮮拿破倫意粉呢個汁就啱晒小朋友食,熊仔餅食到不停口,添完又添!💟Rib Bone|慢焗美國安格斯牛胸肋骨用咗慢煮方法去炮製牛肋骨係冇得輸,夠晒腍又香夠香,有種入口即溶嘅感覺,入晒味,啲汁令到配菜都特別好味過人!💟 Lavender Dream (凍)呢個飲品串住支荔枝肉粒,個樣就夠晒靚,有淡淡薰衣草味,而且好清甜、解渴!💟 ULURU Rose Tea( 熱)暖笠笠嘅rose tea冇人會抗拒,同樣淡淡嘅玫瑰花🌹味,唔甜,好啱阿妹口味!💟 Fuii Shibazakura Festival|富士山🗻芝櫻祭抺茶嘅tiramisu令我冇法抗拒,滑滑嘅奶凍+朱古力曲奇碎,真心💗💗係我杯茶!💟ULURU 2D Cake|二次元立體夢幻蛋糕除咗呢個原色(黑白色)之外,佢仲有粉紅同粉藍色,但就要預訂!蛋糕好軟熟又有生果向入面,唔會過甜!而呢個設計簡直就好似幅畫咁,富有藝術性!食住咁欣賞,真係一大樂事!餐
💟 Shrimp Focaccia
呢個汁就啱晒小朋友食,熊仔餅食到不停口,添完又添!
💟Rib Bone|慢焗美國安格斯牛胸肋骨
💟 Lavender Dream (凍)
💟 ULURU Rose Tea( 熱)
💟ULURU 2D Cake|二次元立體夢幻蛋糕
餐廳嘅裝修都係以黑白線條為主,所以ULURU 2D Cake都呼應咗呢個設計▪️▫️實在好amazing!
#uluru #灣仔美食 #foodies #hkfoodlover #hkeats #hongkongfoodie #foodporn #foodcraving #foodblogger #starvingmama #hkfoodblog #豹媽美食介紹