2022-11-24 6238 瀏覽
又到左食大閘蟹季節同朋友都有搵過幾間可以住食大閘蟹放題既餐廳,最終見到呢間好似好多唔同種類既野食..仲可以加錢任食埋生蠔🦪同海膽帶子添一入去已經見到大大張poster😍野飲種類都算多選擇,連貴價小小既黑啤都有海膽帶子原粒帶子開邊包住海膽食呢個食法原來好鮮甜,而且海膽冇押味👍法國生蠔🦪開頭估任食應該都係好細隻但黎到Size都算大,食落新鮮!味道鮮甜同埋好肥美。Encore左2轉已經回本刺身拼盤上枱時非常觸目,刺身船Size😱仲有乾冰拌住,打卡一流!有吞拿魚、三文魚、油甘魚、油甘魚腩、赤貝、榮螺、八爪魚、希靈魚、珍寶赤蝦。最驚喜係個油甘魚腩同埋珍寶赤蝦好肥美同埋濃濃魚油香。珍寶赤蝦有成隻手掌咁大.. 爽甜彈牙。黎到重頭戲喇即叫即蒸大閘蟹坐底店員已經即刻幫我地落左轉order,等大約25分鐘就上枱喇。攻略係一上枱未拆蟹前即刻再order定咁拆完第一轉就可以準備食第二轉啦🤭一轉黎左6隻,size都唔細隻..應該都真係有4兩重即叫即蒸熱辣辣..蟹公隻隻爆膏,油香豐富仲要超多白膏..槳住口🙊而蟹肉都好鮮甜其他熟食亦都唔錯炒蜆有小菜feel豬頸肉亦燒得好香..款式真係好多元化係我食過最多種類同選擇既
又到左食大閘蟹季節
仲可以加錢任食埋生蠔🦪同海膽帶子添

一入去已經見到大大張poster😍

野飲種類都算多選擇,連貴價小小既黑啤都有

海膽帶子
原粒帶子開邊包住海膽食
呢個食法原來好鮮甜,而且海膽冇押味👍

法國生蠔🦪
開頭估任食應該都係好細隻
但黎到Size都算大,食落新鮮!
味道鮮甜同埋好肥美。Encore左2轉已經回本

刺身拼盤
上枱時非常觸目,刺身船Size😱
仲有乾冰拌住,打卡一流!
最驚喜係個油甘魚腩同埋珍寶赤蝦
好肥美同埋濃濃魚油香。
珍寶赤蝦有成隻手掌咁大.. 爽甜彈牙。

黎到重頭戲喇
即叫即蒸大閘蟹
坐底店員已經即刻幫我地落左轉order,
等大約25分鐘就上枱喇。
攻略係一上枱未拆蟹前即刻再order定

咁拆完第一轉就可以準備食第二轉啦🤭

一轉黎左6隻,size都唔細隻..
應該都真係有4兩重
即叫即蒸熱辣辣..
蟹公隻隻爆膏,油香豐富
仲要超多白膏..槳住口🙊
而蟹肉都好鮮甜

其他熟食亦都唔錯
炒蜆有小菜feel
豬頸肉亦燒得好香..
款式真係好多元化
係我食過最多種類同選擇既放題