2021-10-19 1154 瀏覽
秋風起,又到一年食大閘蟹嘅季節啦,絕對系要嚟報告一下戰績😂😂😂。話說哩間任食大閘蟹餐廳金兜記幾乎可以用人山人海嚟形容,冇book就勢必冇得食,book咗都比裡面嘅人潮嚇一嚇。可能係D類餐廳嘅原因,終於可以大家坐埋一圍,大大聲閒話家常,明白嘅明白嘅!講返任食大閘蟹都係398,哩個價錢絕對系抵玩。上枱首先嚟一盅花膠海螺燉湯,雖然有味精但系都幾好飲嘅😂,不過一定要熱飲,因為凍咗會覺得超級鹹。再嚟個炸蝦球,其他人話味道唔錯,而我就留返d quota等陣爲大閘蟹奮戰😂😂。第一round大閘蟹係每人2隻鹽焗同2隻清蒸,每隻大概2-3兩,上檯時係岩岩蒸出嚟,所以系熱辣辣🔥。之後服務員見你差不多食完就會問你要唔要加蟹。當晚全部都係蟹公,雖然唔係爆膏但系絕對系可以收貨👍👍👍。中間上桌係每人半隻乳鴿同糯米飯,佢個糯米飯系粒粒分明,適合趁熱食。題外話,隔離檯有幾個C9起碼食咗起碼一百隻,將d蟹蓋疊起來成座山咁高😲😲😲。

• 任食大閘蟹