夏天有咩好做❓ 緊係留港消費💰,係涼浸浸嘅 #半島漁港 任飲任食打邊爐啦🤣🤣🤣睇人哋IG 介紹,呢間係南昌站嘅火鍋店性價比超高。當我哋去到咁大間酒樓,平日晚市都全場滿座,真係一位難求🫣🫣我問待應日日都係咁㗎? 佢話呢日算少啦,平時要等位㗎! $298 無限時任飲任食🥘有幾款係計人數送嘅:💎 環球海鮮盤海蝦、蟶子、元貝、或鮑魚、翡翠螺、墨魚仔、龍薑片或頭腩、生猛海蟹(每位半隻),每天當中6-8 款時令海鮮好幸運我哋今日係巨大化蠔🦪,仲有大龍蝦🦞,見枱枱都食得好滋味。蟶子係蟶子王,仲有海蝦🦐都係好大隻好新鮮。廣告寫出黎已經咁正,黎到仲upgrade 咗,抵佢咁旺😍😍💎9款湯底,更有重慶辣雞鍋/澳門豬骨鍋我哋點嘅豬骨鍋真係好足料,大大煲豬骨,真係平過自己煲湯💎 每位1隻蠔皇鮑魚扣玉掌鮑魚大大隻,柔韌入味💎 刺身排盤三文魚/日本鱿魚/希靈魚/北寄貝/油甘魚/赤貝/甜蝦/帶子/螺頭💎 阿翁極級牛頸脊身為牛魔王,而家打邊爐真係要有手切牛頸脊,雪花紋好平均,牛頸脊厚度適中,肉質柔軟,入口即化😍💎 全尊水餃皇🥘任點任食方面最特別係有水魷、鱔片同脆鯇外面點脆鯇,常常變咗鯇魚,呢度係真脆鯇,脆卜卜,連白鱔

$298 無限時任飲任食
🥘有幾款係計人數送嘅:

💎 環球海鮮盤

💎9款湯底,更有重慶辣雞鍋/澳門豬骨鍋
我哋點嘅豬骨鍋真係好足料,大大煲豬骨,真係平過自己煲湯

💎 每位1隻蠔皇鮑魚扣玉掌
鮑魚大大隻,柔韌入味

💎 刺身排盤

💎 阿翁極級牛頸脊

💎 全尊水餃皇

🥘任點任食方面
最特別係有水魷、鱔片同脆鯇
外面點脆鯇,常常變咗鯇魚,呢度係真脆鯇,脆卜卜,連白鱔都比下去😋

四寶丸同餃子都係必點,純手工製作,特別彈牙好味🤤

🥘任飲方面
除咗汽水,仲有啤酒任飲🍻要知道呢知個係無限時任食任飲呀,call 埋我老豆黎食先😂😂

阿翁火鍋館 (南昌薈)
📍地址: 深水埗西邨路19號南昌薈1樓F102號舖

2024-07-23