2024-11-08
呢間台式火鍋我同朋友已經食過幾次,忍唔住要同大家分享好易食回本嘅一人一鍋火鍋餐廳 - 一鼎今次見到有個新推出嘅🌟石灰岩全血和牛🐂+日本北海道四元豚🐖🌟吃到飽未試過,就試吓佢啦。原來✨石灰岩全血和牛攞咗2024年澳洲全血和牛大賞銅獎🥉係相當罕有架,每隻和牛對上4代都是由純種的公牛和母牛配種而成,含豐富鈣質及天然礦物質全天然放牧飼養,和日本🇯🇵和牛比較,可以吃得出更濃郁的肉味,營養亦更為豐富。我哋即刻叫多幾盤食😋好味!仲有北海道「四元豚」由日本🇯🇵四個最佳豬種混種育成,加埋北海道天然資源豐富,豬仔喺無壓力又舒適的環境中成長,令到味道及肉質接近完美。淨係食呢兩隻肉都回哂本😋呀!唔止有肉類,仲有海鮮🦐有大頭蝦,生蠔,原粒帶子,蟶子,瀨尿蝦,鮮墨魚🐙脆肉鱔都係任食。熟食方面,我每次都會叫滷水牛腱🥢滷水牛肚,平時一碗台式牛腱牛肚麵都要$7x8x,但係呢度呢可以任食,仲有好多台灣嘅地道小食,甜不辣,鹽酥雞,地瓜條,花枝丸,古早鹽酥豆腐,黑糖炸麻糬,炸蝦丸等等都係任食。除咗飲品櫃嘅飲品之外,好多人都鍾意嘅手搖台式茶飲🧋🍻🧃🥤生啤都係任飲㗎!唔夠飽嘅,仲有自己任夾嘅火鍋料🥘任點嘅特色鍋物🥢同埋牛肉串串。
淨係食呢兩隻肉都回哂本😋呀!
唔夠飽嘅,仲有自己任夾嘅火鍋料🥘任點嘅特色鍋物🥢同埋牛肉串串。🍢
呢間台式火鍋吃到飽真係性價比超高,下次要再帶埋屋企人黎食多次🥰🤤
另外,餐廳做緊優惠,凡惠顧LIMESTONE RIDGE全血和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐,按入座人數follow一鼎台式火鍋 及 Global meats Instagram 即送限量版聯乘紀念套裝(冰箱貼 + 環保袋 )乙套;
於Instagram發文及tag一鼎台式火鍋 及 Global meats即送保溫壺乙個