2024-01-06 137 瀏覽
最近聖誕節同朋友去咗食放題,去咗位於沙田嘅大喜屋!二百零蚊已經食到好多種類又好味嘅嘢食,非常抵。餐廳非常大,而且有好多大枱,適合聚會。食物方面,多數係用QR code點單,廚房即叫即做。另外出面仲有自助區,有大量飲品、甜品同小食。例如小食,今次見到有沙律、蝦多士、章魚燒等等。飲品方面,除咗有汽水,仲有椰青水、啤酒、同一啲自家製產品,選擇豐富。甜品方面,今次見到有三款口味嘅Häagen-Dazs雪糕!仲有啲雪條同甜筒等等。燒金枕頭榴槤特別想同大家推介燒榴槤!放題有得任食金枕頭榴槤好少有。榴槤燒過後暖暖地,表面脆脆地,食落味道更濃,更加甜!榴槤肉軟腍腍,好Creamy,味道好濃郁。大蝦咖喱配薄餅今次嚟到見到唔少新品,欣賞餐廳會更新Menu。咖喱少少辣,好香好惹味,配薄餅一流。大蝦好大隻,肉質彈牙。黑松露糖心蛋糖心蛋整得啱啱好,蛋黃好靚仔,好流心。表面淋咗啲黑松露醬同埋醋,食落酸酸甜甜,再有陣陣黑松露香。燕窩燉蛋白燉蛋白我次次嚟都有食,蛋白好滑,質地好似布甸,食落蛋白味好香,甜甜地。燒牛舌嚟到我最鍾意嘅串燒類。燒牛舌香噴噴,牛舌充滿油香,表面灑上黑椒,作為少少甜味。燒翠玉瓜翠玉瓜必點!佢好厚

燒金枕頭榴槤

大蝦咖喱配薄餅

黑松露糖心蛋

燕窩燉蛋白

燒牛舌

燒翠玉瓜
翠玉瓜必點!佢好厚,一咬落去蔬果嘅水份爆發晒出嚟,超好味。

燒雞翼
雞翼燒完後,表面香脆,雞皮充滿油香。雞肉好滑,好Juicy。

燒雞軟骨
雞軟骨都唔錯,軟骨好爽口,側邊仲有啲脂肪位,食落好香口。

榴槤炸彈
外皮煙煙韌韌,非常香脆,又熱辣辣。內裏嘅榴槤醬會流出來,好香好濃味。

鵝肝多士
鵝肝多次都一定要嗌!之前食開鵝肝壽司,呢排原來轉咗做鵝肝多士。鵝肝一樣好大塊好厚。煎過後,表面帶點香脆,食落充滿和油香,好Creamy。加咗多士後,食落冇咁膩。

蒜蓉蒸扇貝
蒜蓉蒸扇貝大大隻,表面有辣椒同大量蒜蓉,而且炸過,食落特別香。

牛油煮蜆
依碗有驚喜!啲蜆好大粒,好飽滿,好新鮮。而且洗得好乾淨,一啲沙都冇。簡簡單單用牛油作調味,已經好好味。