2020-02-11 37 瀏覽
啱啱過咗嘅新年去咗韓國旅行,又到派手信嘅時候喇😆今日約咗朋友陪佢去兆萬中心買嘢,搭扶手電梯嘅時候見到*點鍋*好似幾吸引就決定入黎打邊爐🖐🏻酸菜白肉鍋:酸度柔和,有啲似鹹酸菜胡椒豬肚湯飲落好暖胃😊海鮮拼盤(送一碟):海鮮都幾新鮮,有蝦、魚、帶子同蜆,帶子厚肉,蜆肉鮮甜無沙✌🏻頂級牛頸脊(送一碟):脂肪分布均勻,肉質好腍滑,牛味同油香都濃郁❤金沙鹹蛋炸魚皮:鹹蛋附喺魚皮表面但鹹蛋味唔太重,不過勝在新鮮炸起,熱辣辣嘅時候食真係好好食😍避風塘炸鮮魚皮:相比之下一般,我地都覺得金沙鹹蛋好食啲😂即炸手工紫菜嚮鈴卷:同平時食開嘅響鈴差唔多,不過捲埋紫菜一齊炸,多咗紫菜嘅香脆,增加左層次感👍🏻蟹子墨魚滑:蟹子唔太多但墨魚滑爽口彈牙👌🏻滑牛片:有牛肉嘅鮮甜又夠軟滑,煮耐啲都唔會靭❤❤黑松露蝦蟹餃&芝士紫菜蝦蟹餃:餡料味道幾好但略嫌餃子皮太厚😅鮮腐竹質感軟滑,同湯底好夾👍🏻👍🏻我地仲叫左黑毛豬腩片,肥牛片,龍蝦沙律丸,芝士墨魚丸,炸午餐肉,油麥菜,波菜,渦荀片,金針菇,栗米,百福豆腐😆全部味道都唔錯,最後淥埋半份紅薯粉吸收哂湯嘅精華😋餐廳食物選擇多,用平板電腦點菜方便又環保而且完全沒有漏單👍🏻

酸菜白肉鍋:
酸度柔和,有啲似鹹酸菜胡椒豬肚湯飲落好暖胃😊

海鮮拼盤(送一碟):
海鮮都幾新鮮,有蝦、魚、帶子同蜆
,帶子厚肉,蜆肉鮮甜無沙✌🏻

頂級牛頸脊(送一碟):
脂肪分布均勻,肉質好腍滑,牛味同油香都濃郁❤

金沙鹹蛋炸魚皮:

避風塘炸鮮魚皮:
相比之下一般,我地都覺得金沙鹹蛋好食啲😂

即炸手工紫菜嚮鈴卷:

蟹子墨魚滑:
蟹子唔太多但墨魚滑爽口彈牙👌🏻

滑牛片:
有牛肉嘅鮮甜又夠軟滑,煮耐啲都唔會靭❤❤

黑松露蝦蟹餃&芝士紫菜蝦蟹餃:
餡料味道幾好但略嫌餃子皮太厚😅

鮮腐竹
質感軟滑,同湯底好夾👍🏻👍🏻