2018-10-30
今日要去銅鑼灣睇中醫,睇完就約左朋友醫肚,佢一早諗定食咩,最鐘意就係唔洗我用腦上到去先知原來我地今晚食西餐,環境幾寬落,第一印象唔錯每個人黎到只需要揀一個主菜,就可以享用自助沙律吧同埋無限添飲龍蝦湯揀好主菜,我就即刻出去拎沙律啦,配料都幾多,仲有生果,見到有任食生果我就好開心精心排好我碟沙律之後,番到檯就見到餐包同龍蝦湯都到左了,龍蝦湯雖然係任添,但質素一點都唔差,有唔少龍蝦肉,湯亦都幾濃PREMIUM'S CHOICE - NEW YORK STRIP ($298)紐約客牛排其實即係無骨西冷牛排,口感比較結實,脂肪唔會好多,肉味亦都較濃,如果唔鐘意食太肥的朋友揀呢款就好合適啦,牛排我地叫左5成熟,表面煎封做得唔錯,配菜有薯仔同西蘭花牛肝菌鮮忌廉闊條麵 ($268)牛肝菌較一般菌類味道濃同特別,上網一睇,原來牛肝菌喻為最健康及抗氧化最強的菇,係咪真就不得而知,但呢個鮮忌廉闊條麵煮得好美味,忌廉份量岩岩好掛係每一條麵上餐飲、甜品最後仲有餐飲同甜品,甜品係簡單一小舊藍莓芝士蛋糕,我覺得份量岩岩好,因為食完任食沙律同湯之後都好飽了,所以小小的一件就好
同湯之後都好飽了,所以小小的一件就好