2022-12-01
中環SPIGA係一間幾有名氣意大利餐廳,由D2出口過去只需要1️⃣分鐘,設有室內同戶外露台用餐區,環境舒適寬敞,星期六日仲有供應早午半自助餐,時間由11:30開始,原價$428/人,依家做優惠$385.2/人,喜歡飲酒仲可以加$278任飲香檳汽酒2小時🥂週末早午餐自助餐|$385.2人🥗沙律大概有10款沙律,每款都有名牌清楚知道係咩黎,其中我最喜歡焗紫薯,甜甜地又健康😆有部分沙律係清新既蔬菜加簡單調味,另外都有加左沙律醬混合好,調味幾好夠開胃😙🥓冷盤火腿同芝士種類可媲美酒店級數,有常見莎樂美腸、高柏火腿同巴馬火腿等,其中最愛高柏火腿,口感細膩脂肪柔軟,配麵包脆片幾好🧀芝士種類有特硬既Grana Padano,又有濃漿似的水牛芝士,豐潤口感係嘴入面釋放🦐海鮮最期待既當然就係海鮮bar🥰有生蠔、八爪魚、蜆、青口、蝦和小龍蝦,刺身有帶子同吞拿魚,全部都已經處理成細細件,呢種size幾方便易食,凍海鮮唔會偏鹹🍗主菜有焗芝士肉醬千層面、焗千層茄子同烤豬腩卷伴薯角😋拉絲芝士配茄汁濃郁都係基本和味野,烤豬腩卷一望就流口水,其中肥瘦相間,外皮脆口💯內裏肉質柔嫩🍰甜品放係正中既就係最signature既Ti
週末早午餐自助餐|$385.2人
🥗沙律
🥓冷盤
🦐海鮮
🍗主菜
🍰甜品
放係正中既就係最signature既Tiramisu🤤當中忌廉夠哂柔滑,入口即溶,下面帶住咖啡濃香,呢種厚重味道醉人,另外仲有brownie、意式奶凍、偏硬淨既檸檬蛋糕同Apple Crumble等等,為呢餐帶來滿足既句號☺️