2022-09-20 47 瀏覽
同中環蘭桂芳店一樣,殤城逆流食物高質之餘,餐廳主題同樣別出心裁🤩以經典電影為題創作出餐牌,配以精致嘅藝術擺設,彷彿走進小型藝術館一樣😝一邊欣賞住店主喺電影文學嘅分享,一邊歎住特色英法料理,偷得浮生半日閑🥰🥢法式頂級牛肩配薯條 $238講到main course又點少得食返啲肉類☺️呢道牛肩肉比起平時食到嘅牛扒或者牛柳,更有咬口嚼勁😍生熟度方面就大約係七成左右,深粉紅色嘅牛肉裏面仍然保留到唔少肉汁😝配菜方面特別一提,薯條或者薯蓉都係無限任添,好似我呢位薯條控聽到就最開心🥳🥳🥢龍蝦濃湯煮青口 $108海鮮小食同樣值得推介😜呢道煮青口使用咗龍蝦湯烹調而成😝睇相一目了然,青口數量好多,唔使就住就住食嘅感覺真係痛快😜仲要好新鮮隻隻開晒口。龍蝦湯汁帶有忌廉幼滑😙沾上蒜粒同埋香草口感更佳🥰☕️Espresso $22🧋Childhood $58冷飲味道同cookie and cream好相似,曲奇粒經過浸泡就似麥旋風。睇到呢到唔知有冇令人回想起childhood呢?

🥢法式頂級牛肩配薯條 $238

🥢龍蝦濃湯煮青口 $108