2020-09-29 1960 瀏覽
今日去貨倉點貨,勞動左一日,好肚餓!放工一於去荃灣食放題,老公話我哋好耐冇去飲茶食點心,所以就揀咗 常滿百家菜。一入到門口差唔多座無虛席,睇得出好多都係熟客仔。晚市價錢優惠,火鍋點心餐 成人 $158。已經可以食到雞煲、點心 + 火鍋 放題。飲品任飲,自助餐區又有小食,認真好抵食 ,地點又方便,下次可以介紹同事嚟試吓!香辣雞煲第一時間叫雞煲,小辣啱我哋口味。雞煲熱辣辣香噴噴,醬汁惹味,雞件份量多,雞肉入口都好嫩滑,十分之足料。點心款式都算多,有我哋最喜歡嘅招牌小籠包、蝦餃王、鮮蝦燒賣王、蒙古流沙包、酸甜炸雲吞、蘿蔔絲酥餅;應有盡有淨係食點心都已經勁滿足!點心味道非常出色,食物即叫即蒸,新鮮滾熱辣,蘿蔔絲酥餅炸至金黃香脆,一口咬落去一條條香甜雪白的蘿蔔絲,外脆內軟。平時飲茶收費昂貴的蝦餃王、鮮蝦燒賣王都係任叫任食。蝦餃好似乒乓波咁大粒,蝦肉鮮甜彈牙,另外鮮蝦燒賣王也是不能錯過,必食推介!大排檔自取食完雞煲加湯就可以打邊爐啦!晚市於大排檔可以自取多款時令蔬菜同埋火鍋配料,各位食客都好踴躍!我自己就鍾意食涼拌青瓜啦!火鍋配料精選肥牛、本地滑牛 牛肉既質素都唔錯 ,海生蝦好新鮮,手打墨魚丸結實

香辣雞煲

點心

大排檔自取

火鍋配料
精選肥牛、本地滑牛 牛肉既質素都唔錯 ,海生蝦好新鮮,手打墨魚丸結實爽口,全部都好吸引,真係好多選擇,超豐富有口感。

最後食埋個甜品,完美的句號。
  • 蝦餃