2024-05-17 85 瀏覽
openrice人氣燒肉餐廳~燒肉臻~真係從來無令我失望過💯💯💯餐廳賣點除咗清酒放題🍶🍶, 當然仲有大廚專業炮製各款日式燒肉及助酒小食, 先會令佢咁受歡迎🌟Scan完QR code, 就可以去揀清酒🍶,每次30ml 左右, 今晚試咗大概五六款左右, 有清爽 , 醇厚,幸口嘅都有。。 90分鐘清酒任飲放題都只係$148🤩🤩推「13號京姬酒造大吟釀 &11號澄川酒造場純米吟釀呢兩款都係店員介紹,淡味易入口嘅!喜歡重米味既推介 l5號越銘釀純米吟釀,米種係用上五百萬石,堅正必飲!至於另類0味推介2號今里酒造純米酒,用山田錦米種嚟溝梳打既 cocktail好好飲👍酒盜薯仔沙律🥗大大盤嘅薯仔沙律🥗好鍾意佢哋嘅薯蓉,除咗好柔滑之外,裏面仲有一粒粒嘅薯仔增加咗飽腹感,加上酒盜有微微酒香味,係一道好好嘅開胃菜😍酒盜芝士配餅乾送酒一流👌日式地道送酒小食😎吾洗下下都係雞泡鱼干無嚟新意🌟美國封門柳🥩美國牛嘅肉質通常都比較結實同埋肉味特別重,🥩而封門柳同樣油脂比例低啲,所以追求肉味嘅人就絕對Perfect match🥩燒肉盛盒🐮美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得

酒盜薯仔沙律🥗

酒盜芝士配餅乾
送酒一流👌日式地道送酒小食😎吾洗下下都係雞泡鱼干無嚟新意🌟

美國封門柳🥩

燒肉盛盒🐮
美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得更加柔嫩。🥩入口即融🙌🤗🙌

日本和牛脊峰— 🥩開始輪到日本和牛嘅環節,呢一個牛隻部位平時反而少接觸,🥩大約就係牛嘅背脊嗰一部份,係咁多款牛裏面一數二最鮮嫩嘅部位,而油脂當然就係源源不絕咁樣散開,直頭融化左我個心❤️❤️❤️

燒鰻🐟
鰻魚愛好者必點~未燒已見到材料新鮮,靚嘅鳗鱼首選厚身兼肉貿够白,
店員邊燒邊滲出香氣,火喉控制得剛好,燒至金黃色,味道鮮甜,肉質彈牙🉐

活蟶子
又大隻又鮮甜,師傅燒到剛剛熟、口感多汁兼彈牙🤗

炭火雞
由於師傅使用醬油將其進行醃製,所以外型色澤灰黑,把雞肉用炭火網燒製作,肉質口感煙韌鮮美,雞味濃郁,味道帶股炭香味,搭配山葵一齊食,非常之夾👍

甲羅燒
鮮味甲羅燒,質素可以媲美日
本,蟹膏非常鮮甜回味,推介以甲羅燒濃濃嘅蟹膏配上脆口餅乾,非常好食而且有口感💯
一句講曬質素高環境好,有肉食有酒飲,人生夫復何求🙌🙌