2023-12-29 28 瀏覽
今天真係補習日,♥️成個下午時間都比晒學校,要搵個好地方,坐得舒服,環境又靚既餐廳食♥️App搵到呢度,可以話如我所想,有齊晒咁多條件♠️一個人靜靜地無人打擾,好放鬆咁食餐好,呢間餐廳選擇都幾多,心血來潮睇到✨銀鱈魚就好想食✨叫一份銀鱈魚定食餐✨呢個餐好豐富,由前菜、湯去到甜品,仲有野飲,非常抵食,頭菜就係⭐️沙律⭐️酸酸地好開胃,蔬菜好清甜,仲有我平時食開既⭐️蒸蛋⭐️蒸得好香,溫度十足,試過味增湯,味道好濃郁同時鹽份唔會過高,✨照燒銀鱈魚✨照燒銀鱈魚真係一個色香味俱全嘅佳餚😋,啲銀鱈魚肉質鬆軟又帶有脂香,每一啖都感受到魚嘅鮮美同滑嫩。照燒汁嘅甜鹹適中👌🏼,完美咁融合咗啲魚嘅味道,唔會過分搶鏡,反而仲突出咗銀鱈魚嘅高貴氣質。食落去嘅時候銀鱈魚表面嘅照燒汁經過恰到好處嘅燒製,營造出一種微微焦香嘅層次感🥰,同時保持魚肉嘅多汁。而且燒製過程中師傅嘅火侯控制得好好,每一件銀鱈魚做到外焦裏嫩👍🏼,一啲都唔乾柴。真心覺得照燒銀鱈魚係一個對口味同質感都好有要求嘅一個菜式😉,無論係家庭聚餐定係同朋友分享,都會令全場喜出望外。會願意再去食,而且會推介俾其他鍾意日本菜嘅食友👏🏼,照燒銀鱈魚絕對值得一試!🥳,但點都要食埋個💫甜品