2022-09-02
【#海南雞皇🐔 】#芭堤雅泰國今日又去咗西九龍中心,當然要去完成為我未完成任務啦😄 之前出咗條片比拼依度嘅🇨🇷泰式海南雞,完成咗上集, 係時候要準備埋下集🤣 咁多間舖頭當中,好多網友都話呢間芭提雅幾好食,所以就去試下。海南雞飯,$42。 呢度係冇例湯送,佢哋係有糖水或者紙包飲品😄見到碟飯有少少「O咀」😨,好大碟呀! 今次終於記得問店員攞兩兜辣汁唔要豉油😅目測睇到有十件雞🤤 都好嫩滑,大部分都係胸位,啖啖肉😄 不過我鐘意食其他位多D😂 個飯都好大碟,份量十足,而且做得幾好👍 印象中食過咁多間算係名列前茅♥蔥油係一般果種,辣汁真係不得了,好惹味♥♥撈飯一齊食最正🤣 有返少少以前最愛果間海南雞既風味。見到網友話依度份量好大,認真冇錯,加埋醬汁超 好食,$42好抵👍推介指數:7.5/10芭堤雅泰國深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場18號舖@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #西九龍中心 #海南雞飯 #深水埗美食 水#泰式海南雞 #午餐 #抵食
推介指數:7.5/10
芭堤雅泰國