2018-10-17 30 瀏覽
好耐無食泰國野,今日就黎試下百樂中心新開既泰菜😙。兩個人坐左四人枱超闊落,牆身有好多色彩繽紛既圖案,感覺多左d 潮味。✨珍多冰($28): 用左漸變色既玻璃杯同紙飲筒,成個感覺提升左xD 叫左少冰,椰汁味夠重我鍾意,珍多就一條條夠腍身,有d jelly feel~~✨椰青($48): 食泰國野點少得椰青,呢個椰水夠晒清甜,個蓋開得夠大,剷起椰肉上黎都方便d ✨泰式滷水豬手($98): 豬皮食落夠入味腍身充滿膠質, d 肉都幾多~但稍為有點韌,點埋佢個酸酸辣辣既汁開胃得黎感覺無咁膩。個底仲有d 芥蘭,早知叫個飯黎撈埋汁。✨椰汁雞湯($98): 個湯勁多料,下面仲有個火座熱好貼心。椰汁同埋酸味比例啱啱好,飲落有少少辣但味道好香。✨材料仲多過湯:草菇,秀珍菇,車厘茄,洋蔥同雞肉勁啖啖肉。✨泰式燒羊架($98): 呢個羊架真係大大件勁厚肉,鎖住好多肉汁。個青bb 既醬,少少辣得黎帶點香茅味,食落又幾惹味, 如果唔係飽得濟我會叫個烤餅黎點下。✨泰式蛋包炒金邊粉($108): 有三隻大蝦,個茄汁係甜甜地果種住家feel。個蝦炸到連個殻都超級鬆脆,係可以食得果種,蝦肉鮮甜結實好好味😍我鍾意👍✨金邊

珍多冰

椰青

椰汁雞湯

✨材料仲多過湯:草菇,秀珍菇,車厘茄,洋蔥同雞肉勁啖啖肉。

✨金邊粉比平時食到既更煙韌,味道唔會太酸。除左一般既材料,入邊仲有櫻花蝦。
泰式蛋包炒金邊粉

✨整體黎講質素都唔錯, 本身唔係好食得辣,所以係咁問店員邊d 辣邊d 唔辣🤣佢都好有耐心解答同埋幫我走辣👍
珍多冰
椰青