2020-10-10
中午因為趕時間, 隨意入了這間餐廳。本身冇期待亦冇失望, 普普通通咁, 即係食完冇話想下次再食果喲。台式味道唔係幾感受到,不過上菜幾快, 份量十足, 好適合追求快同飽肚既人1.蕃茄麻辣湯配沙茶牛肉+台灣腸(中辣)$47自選配搭, 可揀兩款餸:一黎到見到個碗勁大, 有好多真蕃茄蓉, 賣相唔錯!湯底唔會太稀, 米線都掛到d汁。中辣同我想像中差唔多, 有少少勁度。飲了一口湯底, 麻味同蕃茄既酸味都唔明顯, 反而有種甜味, 唔明點解有咁多蕃茄蓉但又冇咩酸味😂沙茶牛肉冇咩沙茶味, 台灣腸都係甜既加埋個湯底甜上加甜反而配菜黑木耳健康又爽口我鐘意!雖然overall果味唔係特別惹味,但唔難食, 我最後都食哂碗麵(如果難食, 我應該會放棄😂😂)米線真係份量好多, 13點食完到下午17點都冇肚餓既感覺!!!2.麻辣湯肥牛豬肉米線套餐連飲品$54呢款冇得揀辣度, 友人說唔夠辣, 又係有一種奇怪的甜味, 麻辣味都冇唔突出。肥牛有少少"鞋", 豬肉餃入面係圓型一粒果款, 一定唔係自家製。呢度的飲品杯都好巨型, 好似有1.5倍, 連凍檬茶都係好好好甜冇咩茶味我俾ok唔係因為個味道好, 係因為個份量夠唔算貴, 但
1.蕃茄麻辣湯配沙茶牛肉+台灣腸(中辣)$47
自選配搭, 可揀兩款餸:
2.麻辣湯肥牛豬肉米線套餐連飲品$54
我俾ok唔係因為個味道好, 係因為個份量夠唔算貴, 但又未去到難食咁囉!所謂既台灣風味, 食完會忘記左自己食緊台灣餐廳😂