2021-07-15 696 瀏覽
星期日喺APM行街行到咁上下~想搵啲暖胃嘅嘢食下 見到呢一間神山麵屋 裝修睇落都幾日式 7點嘅時候店內都差唔多坐滿曬人 睇完Menu見到價錢幾合理 諗咗一諗就決定入去試吓同行朋友一齊試咗個神山沾麵 ($89)同埋牛舌小食($48)~等咗大約5分鐘就有得食啦先講下個牛舌小食 係有冷熱兩款的 分別有一個甜辣汁炒嘅熱食牛舌片 同埋薄切牛舌片凍食。熱食嗰款有少少難咬 個汁酸酸辣辣好野味~ 凍牛舌片就一般講返個主角沾麵 個湯鮮甜得來唔油膩 面嘅質感適中 豚角有兩大舊 夠份量好多 略嫌豚角有少少老同乾 浸返落啲沾湯食就啱啱好 差唔多食晒啲面可以叫店員幫你加少少魚湯佢將個沾汁開稀嚟當湯飲 飲完感覺元氣滿滿的總括嚟講 味道中上 夠飽肚 價錢合理可以再encore👍🏾👍🏾

等咗大約5分鐘就有得食啦

總括嚟講 味道中上 夠飽肚 價錢合理