2018-08-17 408 瀏覽
早輪知道旺角開左個新商場, 前兩晚就黎左呢個T.O.P行下 順便黎呢個新food court食晚飯, 呢個food court野食都算多元化, 有拉麵, 炸雞, 點心, 叉燒飯, 漢堡包等等, 而今次就揀呢間泰國野試下, 叫左個$52既泰式炒金邊粉, 價錢都係咁上下啦. 呢碟Padthai實物相當細碟 (張相zoom得好近所以顯得好大碟而已), 不過賣相真係唔錯, 顏色豐富之餘上面仲放左三隻大蝦, 食落隻蝦仲幾爽添. 但可惜D金邊粉份量太少喇. 唔好話晚餐啦, 就算下午茶我估食完都唔未夠飽喇. 而且重點係一食落口發覺碟粉都唔熱, 明明我影兩張相都係十秒時間, 相機食先都唔會搞到碟粉唔熱卦.不過味道係OK既, 只係份量同埋唔熱呢兩個原因已經令我唔會再幫襯了.