Poking

2024-11-06 0 瀏覽
銅鑼灣都有好食既夏威夷蓋飯,呢間食材選擇多元化! 就算好似我咁唔太食魚生,都簡到岩食既料!! 原來呢到仲有drink menu ,如果叫左poke bowl ,再簡bubbly 系列就會有優惠價! 今次同朋友都係簡左自選夏威夷蓋飯,唔想簡就可以直接叫佢地signature bowl 。蛋白質類我就簡左鮮蝦同埋帶子剌身,配料可簡3款, 簡左雞蛋絲 , 金平牛蒡 同埋蟹柳沙律。牛蒡切成細絲,保有爽脆既口感之餘,都容易入口,鹹甜鹹甜既調味好開胃! 配料呢到都好多野簡,仲可以加錢叫埋牛油果! 上到台都見到勁大份, 完全係食極都仲有既感覺。呢一碗好似已經有齊曬所需既營養咁,好健康! 帶子剌身好厚肉,份量又多,鮮蝦彈牙! 個醬有驚喜,我簡左芥未乳酪沙律醬,有少少攻鼻感覺,又唔會太膩,配埋蕎麥麵都好夾。朋友係有健身,佢既選擇係 沙律菜配三文魚同埋 慢煮雞胸,雞胸可以簡辣/唔辣! 配料就叫左 蟹柳 ,雞蛋絲同埋 泡菜 。佢個碗同樣係見到都好有食慾,好多顏色! 朋友話好難得食到D雞胸係好食!

配料呢到都好多野簡,仲可以加錢叫埋牛油果!