2024-07-15
餐廳名叫古今二,位於荃灣千色匯3 樓3013 號,地點夠晒方便,喺荃灣站B1出口行5分鐘就到,地段好好,喺千色匯入面,食完仲可以行街,餐廳嘅環境同埋員工服務加埋食物嘅質素我都係比滿分柚想蝦你$98非常健康嘅沙律菜,加埋甜甜酸酸嘅柚子,非常開胃,仲有種清新嘅感覺,擺盤做得非常好,入面有蔬菜,蟹籽,柚子,甜蝦,牛油果,青蘋果同埋車厘茄,色彩夠晒繽紛,仲非常健康,份量仲非常多火山$68職員一放低就即刻點起火,感覺像火山一樣,上枱真係非常靚,用一個木板承載起鐵板,兩旁放咗火酒,點火之後,火光熊熊,非常吸睛,壽司飯上面鋪滿非常厚嘅蟹肉仲有好多蟹籽,將帶子,蟹柳,青瓜,牛油果,加少少沙律醬配合埋一齊入口,非常有口感,而且牛油果仲軟綿綿製造出豐富嘅層次感,火山呢個名真係非常適合野菜天婦羅$68天婦羅入面有大啡菇,茄子,雞髀菇,金菇,同埋紫薯,每樣食材都做到外脆內軟,炸到金黃色,每一啖都香脆可口夠晒新鮮明太子雞翼(2 隻)$46芝麻雞翼,皮脆肉嫩雞翼,中間起咗骨,放有好多明太子,有輕微嘅香辣,味道非常惹味昭和豆腐煎$58豆腐煎到外皮金黃色做到外脆內軟嘅效果炸完之後仲保持到豆腐本身嫩滑配合埋獨家嘅醬汁,
柚想蝦你$98
火山$68
野菜天婦羅$68
明太子雞翼(2 隻)$46
昭和豆腐煎$58
豆腐煎到外皮金黃色做到外脆內軟嘅效果炸完之後仲保持到豆腐本身嫩滑配合埋獨家嘅醬汁,味道溫和又好味