2022-10-02 504 瀏覽
今日同朋友經過D2 place 二期,見到呢間餐廳外觀同裝修都好似荔園,貪得意就話入去試吓,就係咁,我哋揭開了失望午餐嘅一頁……開頭諗住試吓佢的點心,叫了雪兔蝦餃王,跟住點餐的姐姐話雪兔蝦餃王賣晒,叫呢樣會比普通蝦餃我得唔得,我諗住最緊要有得食,當然應承。跟住我哋想點乾炒牛河,店員姐姐話賣晒,跟住想叫焦糖燉蛋,又話今日無。最後點了蕉積饅頭及鮮蝦趣意腸,難得佢哋有蝦,我哋點了兩樣食物都有蝦。蕉積饅頭最先嚟到,賣相有趣,係一條香蕉型嘅饅頭,可惜食落口超靭,咬極都咬唔開,我已經即刻趁熱食,最後我唯有用刀切開跟住蝦餃到,一籠得兩隻$30,好食嘅話唔緊要,我咬開一半,啲蝦口感比較霉,不太新鮮。接着嘅鮮蝦趣意腸,啲蝦嘅質素都係差唔多。食完呢幾個點心完全唔飽之後,我哋已經冇信心再點其他嘢食,最後點了較穩陣的Movenpick雪糕食。可惜,我哋等咗好耐雪糕都未到,於是我請店員跟進,再過多5分鐘雪糕到,惟店員比錯了另一隻味道我,我馬上同佢講比錯咗,佢即時發晦氣了一聲,跟住大動作的攞返兩盒雪糕。食完整餐,最好食穩陣是那杯雪糕😔 有感現在餐飲業競爭非常大,服務質素、食品質素及環境整潔度缺一不可,有時候,用心

點了兩樣食物都有蝦。

食完整餐,最好食穩陣是那杯雪糕😔

有感現在餐飲業競爭非常大,服務質素、食品質素及環境整潔度缺一不可,有時候,用心做好一款食品總比大堆頭好。